Изолацията заради пандемията с коронавирус намали домовите кражби, а масовото

...
Изолацията заради пандемията с коронавирус намали домовите кражби, а масовото
Коментари Харесай

Извънредното положение намали битовата престъпност

Изолацията поради пандемията с ковид понижи домовите обири, а всеобщото наличие на полицията по улиците – битовата престъпност като цяло. Добрата вест заяви основният секретар на Министерство на вътрешните работи основен комисар Ивайло Иванов в изявление за бТВ.  Той изясни, че все още равнищата на битовата престъпност са надолу и по отношение на предходната година има сензитивно по-малко случаи. Въпреки това органите на реда са бдителни и не престават да правят своята работа. По думите му рухването на изключителното състояние надали би повишило равнищата на битова престъпност.

Засега структурите на Министерство на вътрешните работи устоят. Ще желаяме включването на армията единствено при положение, че има доста инфектирани с ковид служители на реда и да нямаме задоволителен запас. Към момента няма потребност военните да се намесват, безапелационен бе Ивайло Иванов. Той направи разбор на миналия уикенд –  празниците Лазаровден и Цветница. Събота и неделя бяха два радикално разнообразни дни. В събота всички правеха на инат на нашите апели да не излизат. Въпреки многото служители на реда и предизвестия, хората, може би подведени от приятното време, излязоха на улицата и не съблюдаваха ограниченията, описа Иванов. В неделя обаче обстановката е била друга и хората са останали вкъщи. За това сигурно са спомогнали и лекарите, които приканиха българите да съблюдават ограниченията.

Иванов посочи, че от момента на изключителното състояние има издадени 2700 акта за нарушавания на жители. Той разяснява, че глобите на Министерство на вътрешните работи би трябвало да са последната стъпка. По-важно е хората да си останат у дома. „ Нека не стигаме до санкции, а да има самоконтрол и самодисциплина “, добави той.

Главният секретар на Министерство на вътрешните работи съобщи, че достъпът до храмовете по време на идните Великденски празници ще остане както нормално, само че ще има надзор и ще се следи дали се съблюдават ограниченията – да се съблюдава отдалеченост и да няма скупчване. „ Разчитаме на самосъзнанието на хората “, сподели той.

„ Служителите на Министерство на вътрешните работи няма да бъдат по-лежерни в своите отговорности и ще наблюдават основанието на пътуването, макар празниците, да е основателно. И в този момент връщаме хора “, безапелационен беше той.

 

В структурите на Министерство на вътрешните работи има 29 потвърдени случая на COVID-19. На чиновник на администрацията в Банско бърз тест е дал позитивен резултат, като се чака и резултатът от PCR теста. Излекуван е един чиновник.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР