Изобщо не е сигурно, че получаваме пропорционално количеството ваксини като

...
Изобщо не е сигурно, че получаваме пропорционално количеството ваксини като
Коментари Харесай

Проф. Чорбанов се съмнява дали скоро ще има масова ваксинация в България

Изобщо не е несъмнено, че получаваме съразмерно количеството ваксини като ваксини толкоз, колкото вземат Германия и Франция да вземем за пример. Производителят доставя първо на тези, които са платили най-вече. Това сподели проф. Андрей Чорбанов.
Съгласно оповестения формален график от здравното министерство, през тази година ще дойдат 1,5 млн. дози ваксини от Pfizer/BioNTech и Moderna общо. Има към този момент и неофициална информация, че страната възнамерява всеобщата имунизация да не е с РНК ваксини – прочетете детайлности.
 Как страната обърна тил на българската ваксина против ковид – проф. Чорбанов приказва Как страната обърна тил на българската ваксина против ковид – проф. Чорбанов приказва
Имахме в началото концепция да създадем три протопипа. Това сподели проф. Андрей Чорбанов, началник на българския план за ваксина против...
Оказа се, че производителите не могат да смогнат с доставките. Вече направиха спогодба, че може да закъснеят, разяснява Чорбанов пред Нова телевизия, без обаче да прецизира кой тъкмо производител, тъй като имунизацията против ковид не е една – става въпрос обаче за Pfizer/BioNTech. А за страхотния ритъм на имунизация в Израел обяснението е просто – заплащат двойно повече за имунизациите.
Според Чорбанов, ще бъде проблем да създадем всеобща имунизация – по 20 000 души дневно, като повтори думите си, к.
По думите на професора, за българската ваксина против ковид трябват 10-15 млн. лв. за тествания върху хора. Той смята, че в случай че се наложи реимунизация и си си слагал първо да вземем за пример ваксина на Pfizer/BioNTech, може по-късно да си сложиш българската ваксина да вземем за пример.
Смятам, че малко по-късно ще е по-добре да създадем изборите – имам вяра, че в идващите месеци вирусът ще почне да затихва, разяснява Чорбанов. Голям оптимист съм във връзка с това какъв брой хора се срещат с вируса, добави той. „ Т.е. в случай че имаше повече мъжки хора, по-близо стигаме покритието ”, попита Виктор Николаев, а Чорбанов отговори: " Винаги съм застъпвал тази теза ".
 Проф. Андрей Чорбанов: Ваксинираните не би трябвало да съблюдават ограничавания Проф. Андрей Чорбанов: Ваксинираните не би трябвало да съблюдават ограничавания
Ваксинираните против COVID-19 не би трябвало да съблюдават противоепидемични ограничавания. Това съобщи шефът на департамент „ Имунология...
" Не антителата са нещото, което ни пази ", акцентира Чорбанов още веднъж, който повтори - клетъчният имунитет е значим, само че да се изследва коства няколкостотин лв. на човек. Ще се имунизирам, не с РНК ваксина и изрично считам, че имунизираните не би трябвало да носят маски - това е смисълът, приключи той.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР