Изненадващи проверки на Комисията за защита на потребителите (КЗП) и

...
Изненадващи проверки на Комисията за защита на потребителите (КЗП) и
Коментари Харесай

Нелегални екскурзии с автобус проверяват на Кулата

Изненадващи инспекции на Комисията за отбрана на потребителите (КЗП) и Изпълнителна организация " Автомобилна администрация " (ИААА) за нерегламентиран транспорт започнаха на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Кулата ". Проверяват се туроператорите и туристическите сътрудници дали не правят нерегламентирана активност. Проверяват се и транспортът на пасажерите, осъществяването на разпоредбите за работа и отмора на превозвачите, нерегламентираното транспортиране на товари.
" Акцията е предизвикана от зачестилите сигнали, изпратени до институциите от консуматори и от представители на туристическия бизнес ", сподели Елеонора Младенова от министерството на туризма, представена от БНР. По думите й има както сигнали от консуматори, по този начин и от туристическия отрасъл. 
При инспекциите се следи за това дали туроператорите са регистрирани, дали са вписани в националния туристически указател, както и дали имат застраховка " Отговорност на туроператора ".
" На граничен пункт " Дунав мост " са осъществени 10 профилирани инспекции, като е записано едно нарушаване ", съобщи Антон Ставрев от Изпълнителна организация " Автомобилна администрация ".
По думите му всекидневно на границата се записват по 20 нарушавания при транспорта на пасажери и товари. 
Изненадващите гранични инспекции, които ще продължат през цялата година, бяха адмирирани и от първите тествани на " Кулата " туроператори.>
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР