Изненадани сме от решението на Комисията за защита на конкуренцията

...
Изненадани сме от решението на Комисията за защита на конкуренцията
Коментари Харесай

Инерком са изненадани, че не им дават ЧЕЗ

Изненадани сме от решението на Комисията за защита на конкуренцията да забрани концентрацията сред "Инерком България " ЕАД и сдруженията от групата на ЧЕЗ в България. "Инерком България " ЕАД деликатно ще проучва претекстовете за решението на Регулатора и в идващите дни ще обявим както нашето мнение във връзка със възбраната, по този начин и последващите дейности, които компанията ни ще предприеме. Това оповестиха от компанията в писмо до медиите.

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) забрани покупката на активите на CEZ Group от "Инерком Груп ". Забраната е наложена върху придобиването на надзор от страна на "Инерком България " ЕАД върху "ЧЕЗ България " ЕАД, "ЧЕЗ Разпределение България " АД, "ЧЕЗ Електро България " АД, "ЧЕЗ Трейд България " ЕАД, "Фри Енерджи Проджект Орешец " ЕАД, "Бара Груп " ЕООД.

Комисията образува произвеждане по договорката в края на юни. В процеса на изследване е било открито хоризонтално припокриване сред дейностите на участниците в концентрацията на пазара на произвеждане и доставка на едро на електрическа сила от фотоволтаични централи.

На пазара на систематизиране и снабдяване/доставка на ел. сила придобиваната група е с естествено монополно състояние за територията, избрана в издадените й лицензии за реализиране на тези действия. Паралелно, ЧЕЗ Електро България “ АД и „ ЧЕЗ Трейд България “ ЕАД, образуват значителен пазарен дял на база търгувани количества ел. сила на свободния пазар, оповестиха от Комисия за защита на конкуренцията.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР