Изненада е организацията, поела отговорността за покушението срещу Даря Дугина,

...
Изненада е организацията, поела отговорността за покушението срещу Даря Дугина,
Коментари Харесай

Журналистът Чавдар Стефанов: Случилото се с Дугина е резултат от вътрешните противоречия в Русия

Изненада е организацията, поела отговорността за покушението против Даря Дугина, защото тя е незнайна и не съм я чувал.

Това сподели пред Euronews Bulgaria журналистът Чавдар Стефнов, някогашен сътрудник на БНР в Москва.

Иля Пономарьов, който е бежанец сега в Украйна, преди този момент беше в Съединени американски щати, е първият и единствен съветски народен представител, който през март 2014 година гласоподава в Руската Дума против анексията на Крим. Той по тази причина след това емигрира поради репресиите против него.

Той сподели, че просто са го помолили да прочете този манифест. Подкрепя го с обстоятелства, като прибавя към тях няколко опожарявания на съветски военни командатури, имаше диверсии по жп релси. Партизанската организация споделят, че не са терористи, а са подготвени да се борят с оръжие в ръка против тези, които са узурпирали властта в Русия. Наричат Путин грабител, човек, който води Русия към крах и желаят да спасят Русия от крах.

 
Те споделят, че всеки от висшите служители, които водят войната в Украйна са също тяхна цел. Путин също може да бъде цел, стига да могат да стигнат до него.
Внимателно четох формалните медии и в Русия, и в Украйна и на никое място нямаше нито дума за този манифест, нито кой е поел отговорността. То е обяснимо – за Русия е значимо да не се разчуе, че нещо се случва. За Украйна обстановката е деликатна. Руската агитация от нощес е ориентирана директно към Украйна като виновница за покушението против 29-годишната госпожица. И всевъзможни изявления има, че би трябвало да се даде заслужен отговор. Това ще даде отражение на двете страни – дали на бойното поле или по някакъв различен метод, аз не мога да предвиждам, сподели журналистът.

Фактът, че Украйна отхвърли да има нещо общо с тероризма, фактът и че украинските публични медии от сутринта мълчат за това кой е поел отговорността, демонстрира, че Украйна се пробва да се дистанцира и да покаже, че това е чисто съветска работа. Русия пробва да покаже противоположното.

Първо – това се дължи на неуспеха на съветската войска в Украйна към този момент половин година. Ужким лимитираната интервенция продължава. Руснаците дават доста жертви, най-вече наемници или бойци на заплата. Но това, което в този момент се случва в Русия налива вода в мелницата на съветските консерватори, чиято цел е да подтикват Путин към по-сериозни настъпления в Украйна.

Войната е незабележима за съветския жител, който с изключение на всичко е ходил на почивки, отпочинал е добре и не вижда войната.
Александър Дугин е бурно разрастваща се персона, почнала през 80-те години като антисъветчик. Преминал през учредяване на Национал-болшевишката партия в Русия, след измененията през 90-те, дружно с Лимонов. И от 2014 година към този момент ревностно предан на властта и на Путин. Казват, че бил мозъкът на Путин и така нататък Има противоречиви мнения. Едни споделят, че е това е индивидът, който чертае бъдещето на Русия и на света, който разсъждава световно. Други споделят, че това е един елементарен човек, който привежда нацизма и фашизма в деяние и оправдава съветската експанзия в Украйна по всевъзможен метод.

Книгата му е преведена и на български език. Главното в нея е, че първите три пътя – фашизмът, социализмът и либерализмът, са към този момент отишли на кино и нищо не може да се направи с тях. Четвъртият път остава, който е пътят на Русия и на глобализацията в тоя смисъл, в който тя го схваща. Дугин е съосновател на Евразийската организация, а дъщеря му беше измежду водачите на младежкото крило на тази организация. Дори един съветски политолог я назова бъдещата Мари Льо Пен.

Това което се случи с Дугин и щерка му е резултат на това, че има политически несъгласия в самата Русия и те ще се изострят, дружно с съветските неуспехи на фронта. Ако изборът на консерваторите надделее, това значи, че до края на месеца или до началото на идващия, в Русия ще стартира готовност. Това значи още повече стягане на диктатурата и въвеждане на цялостна тирания.

Вижте цялото изявление във видеото.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР