Измиране застрашава почти 20% от европейските видове птици, съобщи германската

...
Измиране застрашава почти 20% от европейските видове птици, съобщи германската
Коментари Харесай

Една пета от видовете птици в Европа застрашени от измиране

Измиране заплашва съвсем 20% от европейските типове птици , заяви немската неправителствена природозащитна организация NABU въз основа на изследване на BirdLife International, осведоми ДПА.

Проучването показва 110 от 544 типа, за които са събрани данни в Червения лист на BirdLife International, като още 166 типа демонстрират крах .

Най-изложени на риск са пойните птици, като чучулиги, сврачки и жълти овесарки, като упадъкът се дължи на загуба на местообитания и потребление на селскостопански химикали.

NABU означи, че вътрешни типове, като бекаси, бързолетови и пъдпъдъци са прескочили категория и в този момент се преглеждат като застрашени в цяла Европа. Морските птици, в това число кадифеният скутер, в този момент бяха застрашени вследствие на лов на риба и замърсяване на водите.

Разнообразието в живота на птиците в Европа продължава да бъде застрашено от селското стопанство и строителството, употребата на морето, неприятните горски практики, замърсяването и противозаконното ликвидиране на някои типове, сподели ръководителят на НАБУ Лейф Милър.

Изменението на климата визира и местообитанията на голям брой типове птици.

Някои типове се възвръщат. Зимородците и алените хвърчила са отстранени от Червения лист, а редица типове хищници се възползват от целевите ограничения за запазване.

Списъкът включва данни от 54 страни и райони, като хиляди специалисти и доброволци способстват за събирането на информацията.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР