Двама полицаи бяха убити, а трети беше ранен в малайзийския

...
Двама полицаи бяха убити, а трети беше ранен в малайзийския
Коментари Харесай

Ислямист уби двама полицаи в Малайзия

Двама служители на реда бяха убити, а трети беше ранен в малайзийския щат Джохор в петък сутринта, когато бяха нападнати от мъж, обвинен, че е член на свързаната с " Ал Кайда " въоръжена формация " Джема Исламия " (JI) , оповестиха публични лица, представени от Ройтерс.

" Джема Исламия " е войнствена формация, която се стреми да откри ислямски халифат в Югоизточна Азия.

Главният контрольор на малайзийската полиция Разарудин Хюсеин сподели, че обвиненият е влезнал в полицейски сектор в град Улу Тирам в Джохор малко след 2 часа сутринта (21 часа българско време в четвъртък), носейки маска и въоръжен с мачете.

Един служител на реда се доближил до обвинения, който го умъртвил с мачетето и взел револвера му. Последва престрелка, която докара до гибелта на втори служител на реда и раняването на трети, сподели Разарудин в телевизионна конференция.

Заподозреният. наследник на прочут член на " Джема Исламия " , който не е имал предходни престъпни прояви. също е бил погубен при престрелката, сподели Разарудин.

" Вярваме, че той е пристигнал да открадне огнестрелни оръжия от полицията за личната си цел, която към момента не сме определили. "

Полицията е арестувала седем души по отношение на нападението, в това число петима членове на фамилията на нападателя.

Разарудин сподели, че също по този начин е наредил следствие на всички членове на " Джема Исламия " в щата, добавяйки, че полицията е идентифицирала повече от 20, живеещи в Джохор.

" Джема Исламия " е упрекната в организирането на някои от най-смъртоносните набези в прилежаща Индонезия, в това число бомбените атентати през 2002 година в нощни клубове на Бали, които убиха повече от 200 души . Известно е, че някои от висшите ръководители на " Джема Исламия " употребяват Малайзия като оперативна база.
 Малайзия проверява връзки сред задържан мъж и израелска незаконна група
Малайзия проверява връзки сред задържан мъж и израелска незаконна група

Задържаният е трябвало да убие " член на фамилията "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР