Изминалата 2023 година беше най-горещата, според историческите данни, при това

...
Изминалата 2023 година беше най-горещата, според историческите данни, при това
Коментари Харесай

Коперник потвърди: 2023 година е била най-топлата за нашата планета

Изминалата 2023 година беше най-горещата, съгласно историческите данни, освен това със забележителна разлика, и евентуално най-топлата в света за последните 100 000 години, заяви във вторник Службата на Европейския съюз за климатичните промени " Коперник " (C3S), съобщи Ройтерс.

От юни насам всеки месец е най-горещият в света в съпоставяне със съответния месец през предходните години.

" Това беше изключителна година, що се отнася до климата, даже спрямо други доста топли години ", съобщи шефът на C3S Карло Буонтемпо.

C3S удостовери 2023 година като най-горещата година в световната температурна история от 1850 година Когато се съпоставя с палеоклиматични данни от източници като дървесни пръстени и въздушни мехурчета в ледниците, Карло Буонтемпо сподели, че е " доста евентуално " това да е била най-топлата година през последните 100 000 години.

През 2023 година температурата на земята е била приблизително с 1,48 градуса по Целзий по-висока спрямо прединдустриалния интервал 1850-1900 година, когато хората са почнали да изгарят изкопаеми горива в промишлен мащаб, изпомпвайки въглероден диоксид в атмосферата.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР