Изминаха пет изключително трудни години. Президентската институция беше подложена на

...
Изминаха пет изключително трудни години. Президентската институция беше подложена на
Коментари Харесай

Румен Радев: Няма да ви предадем! С Вас сме!


Изминаха пет извънредно сложни години. Президентската институция беше подложена на блокада, на ежедневни офанзиви и клюки. Но ние освен устояхме, а превърнахме президентската институция в единствения дирек на непоклатимост и държавност. Заедно с вас ние успяхме! Благодарим за поддръжката!

Служебното държавно управление сподели, че страната може да се ръководи без рекет, без втълпяване на боязън и операции, без обири. Може да се ръководи транспарантно, отчетно и отговорно, с мисъл за българите. И тези резултати се виждат. За първи път от 12 години бяха обновени пенсиите. Предприеха се от рано ограничения за подсилване на здравната система, за отбрана на стопанската система, за отбрана на хората.

Центърът на новата политика са хората. За първи път се обръща главно внимание на българите. Тази политика продължава в новия План за възобновяване и резистентност, където ще дойдат милиарди от Европа. Така беше модифициран, че в центъра на всичко да бъдат българите.



Имаме потребност от отговорно ръководство, което още веднъж да сложи в центъра българските жители. За да се случи, ние всички би трябвало да гласуваме на 14 ноември всеобщо и отговорно. Изключително значимо е какъв парламент ще изберем. България е парламентарна република и ние се нуждаем от демократично болшинство, което да има воля за промени, воля за промени, което най-накрая да гласоподава значими законови промени. Една от най-важните промени това е правосъдната промяна. Виждате какви безобразия, какви обири се правят. Виждате къде са отивали парите. Трябва да има правдивост и отмъщение. Категорично би трябвало да създадем по този начин, че за кражбите да има ясна отговорност.
 
България има потребност от мощна и самостоятелна президентска институция, която да не се кланя на мощните на деня, която да не обслужва олигархични и тясно партийни ползи, която да отстоява достолепието и бъдещето на хората.Така, както го вършим до в този момент с Илияна  Йотова, без значение от това на какъв мощен напън и провокации бяхме подложени.От президентската институция ще зависи в голяма степен дали статуквото и олигархията, които се просмукаха на всички равнища в страната и не престават да задушават обществото ни с големите окрадени средства, ще получат посредством идващия президент легитимация, опрощаване и ще се връщат назад във властта, или ще отидат вечно в историята.

Трябва да отпушим нашия капацитет като страна, нашето развиване като страна с ясни упоритости, съвременно обучение, опазване на здравето, с качествена инфраструктура, сигурно за всеки жител.Държава, в която всеки, който поставя труд, получава заслужено възнаграждение, възрастните хора да водят заслужен живот. Нашите младежи да могат да разпростират гения си тук, в България. Ето това желаеме ние! Показахме, че можем и сме уверени, че ще го реализираме дружно с вас.

България е една и не би трябвало да я разделяме. Не можем да позволяваме да има по-бедни и по-богати и бързоразвиващи се райони. Ще продължим да работим за превъзмогването на това голямо противоречие.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР