Измамници изнудват потребители в интернет с фалшиви порно записи. Мишени

...
Измамници изнудват потребители в интернет с фалшиви порно записи. Мишени
Коментари Харесай

Хакери изнудват хиляди българи с фалшиви порно записи

Измамници изнудват консуматори в интернет с подправени порно записи. Мишени на мнимите хакери са и хиляди българи, а следващата офанзива е от преди дни, оповестява Нова телевизия.

Сигнали от десетки консуматори, изнудвани от хакерите, заливат форумите в обществените мрежи. Новата онлайн машинация набира известност в интернет. Мишените се атакувани през имейли от непознати жители. А измамниците настояват, че имат компрометиращ секс запис на жертвата си и желаят заплащане, с цел да не го разпространят.

В началото на месеца Милена Димова получава имейл, в който ѝ оповестяват, че компютърът ѝ е нападнат от хакери. Твърди се, че е следена през уеб камерата и даже, че са правени записи до момента в който гледа порно в интернет. "Заснехме ви, че правите някакви полови дейности и това клипче ще го разпратим по всички уеб сайтове, в случай че не изпратите пари. Това не ме тормози, тъй като не съм давала никакви мотиви ", разяснява Милена Димова.

Уж хакерската офанзива се оказва известна спам акция, която доближава и до хиляди български консуматори в интернет, описват киберекспертите.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР