Излязоха наяве брутални подробности от грабежа в старчески дом в

...
Излязоха наяве брутални подробности от грабежа в старчески дом в
Коментари Харесай

Подробности за наглия въоръжен обир в старческия дом

Излязоха нескрито брутални детайлности от грабежа в старешки дом в село Горски горен Тръмбеш. Трима маскирани отмъкнаха 1300 лв. от каса. В обществената институция се грижат за възрастни хора с увреждания.

Служители от медицинския личен състав на дома са видели обирджиите, само че са били застрашени да мълчат. Сигналът за случая е получен преди ден, в два часа след среднощ.

В постройката на дом за възрастни хора с увреждания, са проникнали три маскирани лица, обезвредили са алармената система, само че са били видяни от медицинския личен състав, предава Нова телевизия.

“Персоналът, който е бил на промяна, е бил застрашен да резервира тишина и да ги оставят да свършат това, за което са пристигнали, а точно - те са разрушили касата и са откраднали към 1300 лева.”, споделя Милена Николова - началник-отдел „ Хуманитарни дейности”.

„ Това е извънредно да се случи за нашето обитаемо място. Ние сме спокоен и спокоен остров”, съобщи кмет на с. Горски горен Тръмбеш Николай Йорданов. Селото е с към 60 поданици. Толкова са и възрастните хора в дома.

Преди да създадат удара, обирджиите са спрели камерата за видеонаблюдение пред входа на обществената институция. „ Това е направено не в работно време, а късно нощем и тази камера не може да запише придвижването ви и в изправен вид”, добави кметът.

Полицията работи по всички версии, в това число и изнасяне на информация от чиновник на дома.

Не е ясно, дали открадната сума е била от събраните такси и дали е застрахована. Директорът на профилираната институция и застрашените медицински лица отхвърлят коментар.

„ Персоналът е добре. Към момента сме изискали писмени пояснение от шефа на дома, които още не са постъпили …и въпреки всичко, самата обстановка не е била толкоз безвредна за целия личен състав и потребители”, показва госпожа Николова. Задържани за дръзкия обир към момента няма.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР