Изложба-живопис на Елисавета Ангелова под наслов Нов век е показана

...
Изложба-живопис на Елисавета Ангелова под наслов Нов век е показана
Коментари Харесай

Детето в картините на Елисавета Ангелова

Изложба-живопис на Елисавета Ангелова под наслов " Нов век " е показана до 28 октомври в столичната изложба " Европа ", ул. " Леге " 3.

" Обичам да се заглеждам в човешката душа и копнежите й, да виждам света през очите на дете, с взор чист и явен, неоцапан. Често персонаж в картините ми се оказва детето. Може би, тъй като съм майка или тъй като посредством него концепциите ми се изобразяват най-ясно ", споделя младата художничка. Тя е предизвикана от заобикалящата ни реалност, в която всичко е красиво, лъскаво и в същото време кухо и лъжовно. Действителност, в която полезностите са изместени. Днешният свят възпитава децата в потребители, трансформира хората в сметки, заличава духовната част от човешкото развиване. Води се война, " облечена " в превземки и измами, война сред положителното и злото; война, в която виртуалното измества действителното. Създаден е свят, в който модата диктува цялото бъдеще. Картините на Ангелова отразяват този свят и проблемите в него, само че дават и решение. Изход има постоянно.

Елисавета Ангелова e родена на 27 май 1986 година Завършва гимназия " Св. св. Кирил и Методий " в Бургас със компетентност изобразително изкуство. Има бакалавърска степен в АМТИИ - Пловдив, компетентност църковна живопис, както и магистърска степен в Шуменския университет със компетентност педагогика на живописта. От 2016 година е член на ДХБ " Дружество на художниците - Бургас ". Между оценките, които печели, са Награда на " Фикосота " от ШУ - " Дом на хумора и сатирата " в Габрово, 2016 г.; премия " Розалина Трутман " - живопис, Шумен, 2017 г.; премия за млад създател на СБХ - живопис в биеналето " Приятели на морето ", 2018 г.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР