Излезе новата книга на издателство Тангра - България и Македония.

...
Излезе новата книга на издателство Тангра - България и Македония.
Коментари Харесай

Историята на България и Македония - истината от академик Георги Марков

Излезе новата книга на издателство " Тангра " - " България и Македония. История и политика. Първа част ", основана от авторски колектив с теоретичен началник акад. Георги Марков.

Обемната книга показва научни обстоятелства и проучвания за главните събития от Древността до ден-днешен, оформили националните културно-политически характерности на българския народ в историческите му граници. В изданието с научни причини се опровергават лъжите и спекулациите на късопаметни политици от Република Северна Македония и техните поръчкови историци, които с езика на омразата, за сметка на общата ни история, построяват " хилядолетна " македонска история , еднаквост, книжовност и език, описват създателите.



Книгата е предопределена за жителите и политиците на Република България и Република Северна Македония, както и за нашите съдружници в Европейски Съюз, НАТО и международната научна общественост.

" Водещата задача на историците е да разкриват истината в историята тъкмо каквато в миналото се е състояла. За страдание с " Учителката на живота " постоянно се злоупотребява за насърчаване на предумишлено скроени теории с идеологически или политически цели. Фактите се сортират или напряко се заличават в нечия сгода. Натрупваните с години небивалици се постановат според известното предписание на Йозеф Гьобелс: " Една неистина, изречена 100 пъти, се трансформира в истина ". Ето за какво историците на истината би трябвало непрекъснато да изобличават с достоверни доказателства нескопосаните измислици на тези, които ни е позор да назоваваме " сътрудници ". Макар " мълчанието да е злато ", а " говоренето е сребро ", в тази ситуация среброто е за предпочитане ", написа акад. Георги Марков в уводната част на книгата и изяснява:

" Македонизмът е подла политическа теория на сръбските шовинисти , доразвита от Коминтерна за основаването на нова политическа нация, снабдена с страна, за сметка на българската идея и посредством кражба на история. Затова българските историци са призвани да оборят необятно публикуваните фалшификации в прорез с потвърдената истина, които се стремят да заличат свещените места на българщината в Македония и да присвоят нейните блестящи изяви през вековете. "



 

С прочитането на книгата всички читатетли ще узнаят или ще схванат още един път, че през днешния ден българите са разграничени по силата на историческите условия, само че те произлизат от общото минало на техните предци. Всякакви злоумишлени опити за " вземане предвид " на историята с " политическите действителности " се разрушават в гранитната канара на историческата истина, описват още създателите.

Академик Георги Марков е български историк и някогашен шеф на Института по история при Българска академия на науките. Автор е над 20 книги и учебници, както и на голям брой изявления на историческа тема. Специализирал е в Института за европейска история в Майнц, Федерална Република Германия. Професор, доктор на историческите науки и учен от 2008 година

Още от КНИГИ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР