Излежаващият присъда руски дисидент Алексей Навални съобщи, че отново е

...
Излежаващият присъда руски дисидент Алексей Навални съобщи, че отново е
Коментари Харесай

Алексей Навални отново е в изолатор, здравето му е влошено

Излежаващият присъда съветски отстъпник Алексей Навални заяви, че още веднъж е подложен в изолираност в наказателната колония североизточно от Москва, а юристът му сподели, че той не е добре със здравето, съобщи ДПА.
На 31 декември затворническите управляващи подредиха Навални да бъде в изолираност 15 дни като наказване, че сутринта измил лицето си няколко минути по-рано в сравнение с е позволено. Това беше обявено от самия Навални в известие, оповестено от неговия екип в Instagram. 
Навални сподели, че за десети път е в изолатор за интервал от няколко дни от лятото насам, когато беше трансфериран в това място за излежаване на санкции. Междувременно юристът на Навални Вадим Кобсев написа в Twitter, че клиентът му се е разболял и има висока температура, тресчица и кашлица, само че досега не е могъл да му достави медикаменти.
Привържениците на Навални считат, че непрекъснатото изпращане на опозиционера в изолатор е опит на управляващите да пречупят волята му. Навални, които е прочут с възприятието си за комизъм, описа, че за пръв път от дете си е лежащ рано на Нова година, тъй като разпоредбите в изолатора са да си ляга в 21 ч. „ Като цяло съм удовлетворен “, сподели Навални. „ Има хора, които заплащат, с цел да отпразнуват Нова година по необикновен метод, а го получих гратис “.
Навални е въдворен в наказателна колония в Мелехово, на към 260 километра североизточно от Москва, при изключително тежки затворнически условия. Той е зад решетките от 2021 година През май 2022 година съд удостовери 9-годишната му присъда за машинация.
В чужбина Навални е считан за политически пандизчия и за един от най-острите критици на съветския президент Владимир Путин. Навални се възвърне в Германия от опит да бъде токсичен през август 2020 година, само че по-късно непринудено се върна в Русия и от този момент е в пандиза.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР