Изкуството на съвместимостта е много по-сложно от въпроса Кой е

...
Изкуството на съвместимостта е много по-сложно от въпроса Кой е
Коментари Харесай

Реална ли е астрологичната съвместимост? Кои зодии си подхождат добре според астрологията

Изкуството на съвместимостта е доста по-сложно от въпроса „ Кой е вашият знак? “

Като професионален астролог, нормално мога да предвидя най-важните въпроси за множеството ми клиенти. Те нормално ме питат за любовта – по какъв начин да я намерят и завоюват, по какъв начин да я задържат и по какъв начин да продължат след нея. Това нормално е най-важно за множеството хора.

И изцяло ги разбирам. Любовта е комплицирана и хората постоянно се обръщат към астрологията, с цел да хвърли тя светлина върху връзките, които сътворяваме в живота си.

В моята работа като астролог съм виждала, че хората подхождат към романтиката по друг метод, според от тяхната рождена карта (или карта на разположението на планетите по време на тяхното раждане). Например, Раците имат твърда осанка, само че са много чувствителни и усещат нещата интензивно; Лъвовете желаят да “насочат прожекторите ” върху своя обичан човек и да получат същото в отговор.

Но за тези неща в действителност има причина: „ И по този начин, какъв е вашият астрологичен знак? “ е толкоз известна тематика на първи срещи. Легендата споделя, че някои двойки от слънчеви знаци се считат за извънредно съвместими, което евентуално е повода хората да търсят съвършените си сътрудници – Ракове за своите Телци, Лъвове за своите Стрелци.

Но действителна ли  е астрологичната съвместимост ? Години на работа като астролог и наблюдение на разгръщането на взаимоотношенията в действителния живот ме накараха да се замисля по тематиката. Ето какво научих – и за какво въпросът “Каква зодия си ” не дава отговорите, които в действителност търсим.  

Какво значи да си „ астрологично съчетаем “? Няколко индикации за съгласуемост, когато става дума за обич

В нашите натални карти всяко планетарно тяло попада в един от 12 знака. Слънцето – което ръководи метода, по който светим в света въздейства в друга степен на всеки знак, както и Луната (нашият вътрешен пейзаж), Венера (нашият метод към любовта) и така нататък

По-долу намерете няколко индикатора, които астролозите употребяват, с цел да предскажат какъв брой добре ще се схващат два знака. Тези индикатори се отнасят за слънчевите знаци и всички други планетарни тела – тъй че идващия път, когато попитате някого за зодията му, може също да поискате неговия лунен знак и изгряващ знак.

Вижте детайлите

Двама души, чиито слънчеви знаци попадат в едни и същи детайли (огън, земя, въздух и вода), са склонни да се свързват добре, тъй като имат сходни подходи и полезности.

  • Земни знаци:  Телец, Дева, Козирог
  • Въздушни знаци:  Близнаци, Везни, Водолей 
  • Водни знаци:  Рак, Скорпион, Риби 
  • Огнени знаци:  Овен, Лъв, Стрелец

Правилото за „ секстил “.

В рамките на астрологията секстилът е съразмерен и разбиращ аспект, формиран, когато планетите са на 60 градуса една от друга. Прочетете, с цел да разберете кои знаци са секстилни за вашия безоблачен знак. Индивидите със Слънце в тези два знака също са обичайно „ съвместими “ с вашите.

  • Овен:  Близнаци, Водолей
  • Телец:  Рак, Риби
  • Близнаци:  Овен, Лъв
  • Рак:  Телец, Дева
  • Лъв:  Близнаци, Везни
  • Дева:  Рак, Скорпион
  • Везни:  Лъв, Стрелец
  • Скорпион:  Дева, Козирог
  • Стрелец:  Везни, Водолей
  • Козирог:  Скорпион, Риби
  • Водолей:  Овен, Стрелец
  • Риби:  Телец, Козирог

Но слънчевите знаци са единствено част от цялата картина

Да, преимущество е да имате съвместими слънчеви знаци, тъй като се допълвате взаимно. Но астрологията и астрологичната съгласуемост са доста по-сложни от това.

Така че, в случай че двамата с колегата ви не сте в листата на съвместимите слънчеви знаци, не се опасявайте. Виждам, че „ несъвместимите “ съвпадения процъфтяват от самото начало — мечтателните Риби, наслаждаващи се на бъбриви и разумни Близнаци, макар таблиците за съгласуемост със слънчеви знаци, които демонстрират друго.

Нараяна Монтуфар, астролог и създател на „ Лунни знаци: Отключете своята вътрешна светлинна мощ “, сподели: „ Според множеството уеб страници несъвместимите слънчеви знаци не си пасват. На процедура обаче виждаме доста сполучливи двойки с „ несъвместими “ слънчеви знаци. “

Да се ​​върнем към нашия образец с Риби и Близнаци. Интелектуалните Близнаци и интуитивните Риби ще би трябвало да работят върху намирането на приблизително състояние и може да извлекат изгоди от процеса. Рибите ще оказват помощ на Близнаците да се отворят за изключени до момента благоприятни условия. Близнаци ще дадат на Риби структурата и поддръжката, от която се нуждаят, с цел да прегърнат фантазиите си.

Как лунните знаци, знаците на Венера и други играят роля в съвместимостта

Както установихме, слънчевите знаци  не  са всичко и не дефинират цялата астрология. Когато преглеждаме астрологичната съгласуемост, значимо е да гледаме и планетарни тела, разнообразни от Слънцето.

В рамките на астрологията всяко планетарно тяло ръководи друга сфера на взаимоотношения.

Луната значи емоции; Меркурий е изложение и комуникация; Венера диктува любовния ни език ; Марс е нашето либидо и страст; Юпитер обогатява чувствата; Сатурн е лепилото, което държи хората заедно; Уран разсънва сърцата ни; Нептун прибавя утопичен и категоричен детайл към любовта, а Плутон показва предпочитание.

За да добият визия за това по какъв начин хората могат да си взаимодействат, астролозите гледат към техните разположения в своите проучвания.

Меркурий ръководи връзката и по тази причина изцяло естествено е решаваща част от сполучливите връзки.

„ Общуването е в основата на всяка здрава връзка, тъй че обичам да виждам такива връзки в разположенията на Меркурий на двойката, защото това също може да помогне за определяне на съгласие в границите на партньорството “, сподели астрологът Рене Уат пред списание TODAY.

Разположения на луната

Лунните знаци ръководят нашите вътрешни пейзажи. Когато връзките се задълбочават и хората се разкриват, лунните знаци стават по-важни.

„ Лунните знаци също играят жизненоважна роля в това по какъв начин някой прочувствено се свързва с различен. Когато лунният знак на единия сътрудник е същият като слънчевия знак на другия, това в действителност оказва помощ на тези хора да се схващат по-добре “, споделя Рене Уат.

Привързаността може да просъществува и сред лунни знаци, които се стремят към връзка. Сдвояването Лъв и Луна в Скорпион може да има компликации първоначално. Луната в Лъв може да е подозрителна към пазенето на секрети от Скорпион, до момента в който Луната в Скорпион не харесва драмите на Лъва. Но и двете зодии са извънредно лоялни към тези на които държат. Те просто би трябвало да получат опция да се потвърдят. 

Венерини знаци

Като планетата на любовта и обществените изящества, Венера се скита из нашите хороскопи, водейки ни към вида партньорство, което търсим.

Например, някой, който има Венера в Риби, търси приказна романтика, до момента в който някой с Венера в Дева има лист с сантиментални потребности, които би трябвало да бъдат изпълнени, преди да могат да отворят сърцето си. Всички имаме разнообразни сантиментални стремежи, само че Венера ни води към постигането им и ескалирането на нещата на идващото равнище.

Синастрия или аспекти сред диаграмите

Ако  в действителност  искате да получите визия за астрологичната съгласуемост на една връзка, тогава си коства да си поръчате разчитане на синастрия с професионален астролог.

Синастрията е практиката да се покаже по какъв начин две диаграми са в връзки една с друга. Synastry преглежда „ аспектите “, които планетарните разположения в рождените карти на хората вършат една с друга. Например „ секстилният “ аспект — планети, ситуирани на 60 градуса една от друга — се смята за съразмерен. „ Квадратът “ – планетите на 90 градуса една от друга – е по-предизвикателен.

Аспектите сред планетите се броят. Например, една двойка може да има съразмерен аспект сред своите слънчеви знаци, само че да има съпротива на Сатурн (или техните Сатурни са един против друг). Това разположение демонстрира, че и двамата се следят и „ образоват “ взаимно. Виждал съм, че този аспект работи, само че изисква самообладание и предпочитание.

В последна сметка любовта надделва над астрологията

Прочетете за съвместимостта колкото желаете, само че не забравяйте, че позитивната синастрия на хартия не постоянно може да предскаже химията в действителния живот. 

„ Сърцето желае това, което сърцето желае – без значение какво споделя вашият безоблачен знак или рождена карта “, споделя Монтуфар.

Взаимоотношенията изискват работа, даже в случай че са цялостни със секстил и позитивни аспекти. Дълбокото потапяне във вашите диаграми може да докара до разкрития по отношение на работата, която би трябвало да се свърши.

„ Нашите ранглисти постоянно дават благоприятни условия за персонална еволюция и в случай че в действителност обичате някого, с който постоянно се сблъсквате, може да има урок за това да се поставите на мястото на някой различен или да признаете, когато грешите “, сподели Уат. 

Автор: Лиза Стардъст

Лиза Стардъст е астролог от Ню Йорк. Stardust е непрекъснат астролог за списание Oprah, Teen Vogue и The Hoodwitch. Тя има две идни книги: „ Ръководство за оцеляване при завръщането на Сатурн: Навигиране в този галактически обред на прекосяване “ би трябвало да излезе през май от Hardie Grant Books и „ The Cosmic Deck “ от Chronicle Books би трябвало да излезе през ноември. Следвайте Лиза в Instagram за нейните ежедневни хороскопи @lisastardustastro.

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР