Много по-лесно е да се открие представител на тази зодия,

...
Много по-лесно е да се открие представител на тази зодия,
Коментари Харесай

Ако искаш да чуеш истината, обърни се към Стрелец

Много по-лесно е да се открие представител на тази зодия, в сравнение с да се тикат дървени трупи по надолнище. Ако отидете на някакво събиране, вгледайте се в ядрото на най-оживената групичка. Забелязахте ли оня другар, който стои напълно щастливо и в това време безнадеждно обърква конците? Оплескал е работата, само че към момента не знае. Щом разбере, изразът по лицето му ще се озадачи, а останалите към него ще го гледат на кръв.

Стрелецът ще се приближи към вас и другарски ухилен ще ви потупа по гърба. След това ще ви подметне нещо като: „ Да не повярва човек, по какъв начин успяваш да бъдеш толкоз младолик на твоите години? ” или „ Много добре изглеждаш с това поло! Трябва единствено с него да вървиш! Скрива ти двойната гуша. “След едно такова радостно начало той продължава да се усмихва другарски, само че на вас към този момент не ви е до усмивка. Стрелецът ще се нуждае от известно време, с цел да схване повода, заради която сте се намръщили и още повече време, с цел да си изясни реакцията ви. След това и той самият се впуска в пояснения. Така че не изпадайте в суматоха! Лошото занапред следва.

Нима към момента не сте разбрали! Според него е ужасно да имаш тип на 25-годишен, когато в действителност си на 38 (което е с 6 години повече от същинската ви възраст). А що се отнася до двойната гуша, доста хора на вашите години имали дипла в горната част на шията. Пък и вашата може да се забележи единствено в профил. Нали разбирате, като си завъртите главата. Просто не трябва да се снимате отстрани. След като с най-големи детайлности ви е разяснил грешките си и ви е възвърнал положителното самочувствие, той радостно продължава по пътя, подсвирквайки си позната мелодия. Ако на идната ви среща му се скарате, той ще изпита мъка и ще се озадачи. Няма смисъл да му се сърдите или да го корите. Злобата е изцяло непознато възприятие за Стрелеца. Той прави поразително откровените си забележки с безспорна непорочност. Не взема под внимание и обстоятелството, че опитът му да смекчи несъзнателно нанесения удар нормално води до ново огорчение. Не бива да го съдите прекомерно строго, той има положителни планове. Не че в действителност се нуждае от някакво състрадание. Зад нетактичните маниери на Стрелеца се крият преносим разум и високи нравствени правила. С неповторимото си комбиниране от остроумие, разсъдък и дръзка насоченост той нормално се подрежда измежду спечелилите. И мъжете, и дамите от тази зодия ви очароват най-много с това, че не осъзнават какъв брой прекаляват с откровеността си. Те са изцяло уверени, че са най-хубавите дипломати на света. Винаги споделят: „ Какво говорите, за нищо на света не бих засегнал някого. В това отношение съм доста внимателен ” – на което най-искрено си имат вяра. Преструвките и лъжите в каквато и да било форма ги отвращават.

На външен тип елементарно могат да се запомнят. Можете да ги познаете по огромния, вярно завършен череп и високото и необятно чело. Лицето им е намерено, радостно и отзивчиво, имат тип на общителни хора, а придвижванията им нормално са бързи (срещат се и Стрелци, които се движат постепенно и пресметливо). Често махат с ръце, което ги прави да наподобяват въодушевени и енергични, само че не изключително грациозни. Един Стрелец може да се опита да покаже нещо посредством ръкомахане, при което да обърне кетчупа. Или пък устремно да крачи с високо вдигната глава и да се спъне в тротоара. В същия момент ще изпусне куфарчето и ще разпилее всичките си бумаги на улицата.

Юпитеровите му очи блещукат и играят като на врабченце. Често просветват и блеснат от добросърдечен смях. Хората от тази зодия са или високи и добре поставени, или яки и набити с растеж под междинния. Високите наподобяват на расови коне или буйни жребци. Най-вече на млади години много от тях имат избухлив перчем, който пада над челото им като грива. Те го отхвърлят, като мятат глава обратно или с бързо подсъзнателно придвижване -този табиет могат да запазят и в зрелост, даже в случай че са с друга прическа или изцяло плешиви.

По принцип Стрелците са доста преносими. Те не обичат да стоят на едно място. Стрелецът постоянно се набива на очи в случай че не с друго, то най-малко с изявената си самонадеяност и неуважение към откритите форми на държание. Той върви по метод, като че ли съществено се е запътил нанякъде. Без да стопира и без да се колебае (ако обаче има съпротива на асцендента, може и да забави походката).

Не се учудвайте, в случай че при първата ви среща със Стрелеца той е яхнал кон или разхожда кучето си. Обожава животните. Франк Синатра, който е от зодия Стрелец, един път заповядал на водача си да спре, щом видял ранено куче на улицата. Той бил тръгнал за подготовки в малкия екран, само че музикантите, режисьорите и снимачният екип трябвало да чакат, до момента в който артистът грижовно отнесъл песа на ветеринарен доктор, получил увещание, че ще се оправи и в това време разкрил притежателя.

Ако обаче при раждането планетите са в неподходящи връзки, Стрелците изпитват огромен боязън от животни, само че това рядко се среща. Обикновено тези хора не се боят от нищо. Типичните представители на зодията обичат рисковете в спорта, работата си и заниманието си. Опасностите ги провокират и възбуждат. Те си падат по бързите скорости. Изпитват магнетично увлечение към бързи коли, самолети или влакчета в лунапарк. Безумно смелите водачи и откриватели са от тази зодия. Те са извънредно удовлетворени, в случай че са се измъкнали на косъм от някакво приключение – без значение дали е физическо или прочувствено. Това ги въодушевява. Склонни са на всевъзможни опасности (освен в случай че тази юпитерова храброст не е разколебана под въздействието на по-кротък асцендент).

Прословутата откровеност на Стрелеца се разграничава от прекомерната искреност на Скорпиона. Скорпионът приказва истината и без значение, че знае какви ще бъдат следствията от това, в никакъв случай не прави взаимни отстъпки. Стрелецът споделя нещата под въздействие на прямата си натура, само че въобще не си дава сметка за последствията. Скорпионът не усеща скрупули, задето е наранил събеседника си. За него истината е най-важна и в случай че не можеш да я понесеш, по-добре не задавай въпроси. Стрелецът обаче е изплашен и сломен от личната си несъобразителност, откакто разбере, че ви е засегнал. И това е напряко прочувствено, в случай че към този момент не си се вбесил.

Той незабавно изрича на глас това, което усеща или мисли. Хората от тази зодия са откровени и откровени като шестгодишно хлапе. Има една остаряла поговорка: „ Ако искаш да чуеш истината, обърни се към дете. “Тя може да се перефразира по следния метод: „ Ако искаш да чуеш истината, обърни се към Стрелец. ”

В издателския бизнес в Ню Йорк има една жена, за която споделят същото: „ Ако искаш да чуеш истината, обърни се към Кей – в случай че несъмнено си в положение да понесеш тази истина. “Освен че е характерен Стрелец, в хороскопа на Кей има в допълнение въздействие на Юпитер. Може да се каже, че е юпитерово момиче и половина. Тя има типичната за тази зодия искреност и благотворителност и доста правилни и предани другари. Задължително е да й са правилни и предани, с цел да превъзмогват произшествия като оня отпреди три години, когато тя реши да облече напълно секретарката си за зимата. Момичето бе останало без средства, откакто неотдавна бе претърпяло финансов провал, и бе трогнато до сълзи. Много хора й съчувстваха, само че единствено Кей й предложи съответна помощ. В сходни случаи на Стрелеца постоянно може да се разчита.

В един прекрасен ден през есента двете се запътили към един безценен магазин за конфекция на Пето Авеню, разчувствани от идното женско удоволствие… до момента в който не влезнали в асансьора. Най-внезапно дамата от зодия Стрелец изгледала момичето от глава до пети и изрично и гръмогласно декларирала: „ Я дай да вървим напряко на щанда за дебели. ”

Горкото момиче онемяло. Нейният избраник непрекъснато твърдял, че е прелестно закръглена. И в този момент в един характерен за Стрелеца импровизиран и мъчителен момент на признание се трансформирала в тромава дунда. И през днешния ден това момиче продължава да си спомня по какъв начин всички в асансьора я изгледали с любознание, до момента в който тя надълбоко в себе си почнала да се съмнява дали годеникът й не я намира отблъскваща. Добрата Кей обаче съумяла да оправи нещата. След като забелязала разстройването на момичето, тя се пошегувала, с цел да я развесели: „ Ако и там не намерим нищо, което да ти стане, ще минем и през щанда за палатки. “И избухнала в смях от личното си духовитост. Същото създали и останалите хора в асансьора.

След тази благотворителност и искреност, която показала към секретарката си, Кей повдигнала духа и на своя началник-издател, който в продължение на една година не бивало да използва алкохол заради лекарска възбрана. Цяла година – ни повече, ни по-малко. И нито капка. Човекът почувствал горделивост от мощната си воля, като спазвал прецизно режима цели дванадесет месеца. Току-що завърналата се от Европа Кей обаче му направила характерен за зодията си комплимент. „ Що се отнася до твоето пиянство, почнала тя, а той се усмихнал в очакване – слушам, че се опитваш да станеш въздържател. “Опитвал се?! След цяла година цялостно самоограничение?! Опитвал се? Шефът й едвам съумял да резервира хладнокръвие, само че тя траяла: „ Навярно знаеш, че на следващия ден вечер ще има банкет по случай книгата на Джо. Все се поканвам да те предупредя, само че не мога да те сваря уединено. “За какво ли да го предизвестява? След тази нова опасност началникът напълно не запомнил огорчението си, а тя траяла: „ Всички се надявахме… Малко ми е неудобно… Всички се надявахме, че няма да провалиш събирането. “Тук към този момент издателят мълчалив. Той не бил от зодия Стрелец.

„ Исках да ти кажа, че доста разчитаме да не провалиш вечерта, като се нацупиш поради пиенето. Джо обича мартини, а книгата му получи премия на рецензията. Ако започнеш да се държиш като жертва на сухия режим и да разваляш настроението на хората единствено поради твоята ужасна болест, ще помрачиш празненството. Я ми кажи мога ли да се заразя, в случай че седнал съм с теб в едно помещение? ”

Шефът по някакъв метод продумал, че за нея няма заплаха, след което съумял да позакърпи накърнената си горделивост и припомнил, че самият той е давал приеми за писатели като Една Фърбър и Ърнест Хемингуей, и че всичко било наред. „ Винаги са ми казвали – промълвил той с мразовит звук, – че обноските ми са безупречни. “Дамата с ненаситност се съгласила с него, макар че не забелязала прединфарктното му положение. „ Без подозрение си превъзходен хазаин. Никой от издателските среди не е в положение да си го изясни. “На индивида му секнал дъхът, само че съумял да попита: „ Какво да си изясни? “И незабавно получил прям отговор: „ Как е допустимо да си подобен прелестен хазаин и в това време толкоз нетърпим посетител. Твоите приеми са чудесни, само че в случай че отидеш на други събирания, постоянно от нещо си неудовлетворен. Странно е в действителност. ”

В идващия миг тя съумяла да забележи и друго необичайно нещо. Лицето на нейния шеф, което към този момент придобило виолетов цвят. Тя на мига се разкаяла и с цялата си любезност поднесла извиненията си: „ Дано да не съм изтърсила нещо неправилно! Всъщност няма значение по какъв начин ще се държиш. Джо доста те харесва. Днес таман разправяше какъв брой бил удовлетворен, че се ориентирал към нашето издателство, макар че неговият медиатор изразил противоречие. Джо не може да разбере за какво приказват такива неща за теб. Казах му, че хората просто ти завиждат. Ти май не се чувстваш добре. Сигурен ли си, че лекарят ти е добър? ” (Появиха се клюки, че след този диалог шефът на Кей дефинитивно се отказал от сухия режим.) А що се отнася до Кей от зодия Стрелец, тя продължава да работи в същото издателство и въодушевено оказва помощ на млади създатели да превъзмогнат терзанията си. Дали началникът й я уволнил? Едва ли би посмял. Както ви загатнах, нея всички я обичат.

Малко хора могат да изпитват продължителна злост към Стрелеца, тъй като е ясно, че той не е злоумишлен. По всяко време и на всички места може да срещнете този приветлив, сърдечен и образован мечтател. Ще го видите в неделя вечер на телевизионния екран по какъв начин без да се смущава стряска с откровеността си поканените в предаването му звезди. Може да бъде и таксиметровият ви водач в някоя заран, който радостно ви коментира за какво не обича стиснати клиенти. Или пък сервитьор в ресторанта в петък вечер, който откровено ще ви посъветва да не си поръчвате стриди, защото са попреминали.

Повечето Стрелци с цялото си сърце се пробват да ви ободрят. Поне такова е желанието им, въпреки и резултатът от време на време да не му подхожда. Веднъж имах един управител от зодия Стрелец, който се опитваше да ми повдигне самочувствието и споделяше какъв брой добре ми наподобява косата, когато не съм я блага или навивала повече от седмица. Все отново той продължава да бъде мой добър другар, тъй че е неефикасно да му се нервирам. Освен това Стрелците понякога вършат такива изявления, че ви карат да се чувствате на седмото небе и замазват всички гафове, които са правили. Ако сте имали време да анализирате гледните им точки, ще откриете, че могат да дават доста мъдри препоръки. Това е огнен знак, по тази причина множеството от тях са екстровертни, разговорливи и контактни. Малцина са мъчително срамежливи и плахи, само че и те бликат от истински хрумвания и са не по-малко не-тактични от останалите. В реалност тъкмо тихите, срамежливи и затворени Стрелци имат най-големите фантазии и най-високите цели. Независимо дали е екстроверт или интроверт, Стрелецът е деятелен по темперамент. Онези малцината, които не приказват доста, може да измислят нещо удивително, с което да изумят нищо не-подозиращия свят. Неговият разум работи, даже когато езикът му си почива, и по тази причина би трябвало да запомните, че белезите на зодията му постоянно участват в характера му, въпреки и от време на време да са под повърхността. В противоположен случай можете да се заблудите и да не се окажете квалифициран за идващия му неочакван ход.

През по-голямата част от времето типичният Стрелец е радостен и разговорлив, само че настроението му може, да се трансформира като траекторията на галактическа ракета, в случай че стартират да злоупотребяват с вродената му любезност или да се пробват да фамилиарничат. Общо събитие за представителите на тази зодия също по този начин е неподчинението на авторитарността и застоя. Стрелецът в никакъв случай няма да избяга от борба или да извика за помощ. Жените могат да трансформират типичната за тях приятна предразположеност и да излеят непредвиден поток от хули, с които да слагат виновниците на мястото им. Мъжете пък работят с юмруци или употребяват презрението си като оръжие. Грубиянът, който е провокирал юпитеровата доброжелателност, постоянно се оказва прострян по тил, чудейки се какъв ли трактор го е прегазил.

Буйните юпитерови хора не могат да понасят да бъдат упреквани в непочтеност. Някакво незаслужено обвиняване или намек по отношение на неговата почтеност незабавно провокира основателното му отвращение, само че след бурни гневни прояви типичният представител на тази зодия ще почувства скрупули и ще се опита да поправи нещата. Той ще ви посини окото и ще ви прати в болница, само че на другия ден евентуално ще ви обсипе с цветя и състрадание. Обикновено Стрелецът първо приказва и работи, а по-късно мисли за следствията.

Много хора от тази зодия обожават сцената и както никой различен обичат да излизат на бис пред въодушевената аудитория. Те ще си издерат гърлото от пеене и ще си изтъркат обувките от танци, единствено поради насладата от осъществяването. Шоубизнесът е цялостен със Стрелци.

Юпитеровите мъже и дами носят в себе си мощно религиозна нотка, изключително на млади години. Те живо се интересуват от нещата, свързани с църквата, само че с напредването на възрастта им е допустимо да премислят отношението си към догмата и предходната си религия, с цел да усъвършенстват ценностната си система. В съвсем всички случаи Стрелецът деликатно си сортира куфарите. Той обожава да пътува и непрекъснато си пази един подготвен за път поостарял куфар.

Винаги се вижда нещо детско у типичния доверчив, самоуверен и оптимист по природа Стрелец. Той не желае да схване живота на съществено, макар че в зрелост може да прояви високо възприятие за отговорност. За отбелязване е обаче, че такива хора не изпитват благополучие, в случай че поемат бремето на отговорността. Стрелецът таи злоба против ограничавания, затворен живот, която може да ги докара и до болестно положение. Ако успее да превъзмогне тази заплаха и да преодолее безумния разход на сила, може да доживее до дълбока напреднала възраст. Повечето Стрелци съумяват да запазят качествата си и да ги усъвършенстват с напредването на възрастта. При тях съвсем липсват случаи на старческо малоумие.

Слабите места на Стрелците са тазът, белите дробове, черният дроб, ръцете, раменете, червата и стъпалата. Любовта им към спорта и игрите навън може да им аргументи травми заради прекалено претоварване. Ако се наложи да постъпят в болница, не се задържат повече от няколко дни. Те насилствено отстъпват пред заболяванията и нормално оздравяват учудващо бързо. Животът рядко може да пречупи тези хора. Те са твърдо уверени, че утрешният ден ще бъде по-добър от вчерашния и че през днешния ден животът е много забавен. Лошото им въодушевление изчезва още преди облаците да съумеят да помрачат слънцето.

Всеки Стрелец има избрана податливост към хазарта, в случай че в рождения му хороскоп няма въздействие, което го кара да бъде внимателен и закостенял. Малко са представителите на тази зодия, които биха устояли на изкушението да заложат няколко банкноти. Ако при раждането на Стрелеца планетите са в неподходящо разположение, той може да пропилее цяло положение или да заложи сумата за месечния наем на обичания си кон. Лас Вегас притегля неимоверно хората от тази зодия. Същото увлечение изпитват и към борсата и спекулативните игри с недвижими парцели. За благополучие множеството съумяват да обуздаят пристрастеността си към хазарта, което не им пречи да заложат по няколко $ на покер или да си купят лотариен билет.

И по-плахите, и по-енергичните представители на зодията постоянно са подготвени да рискуват в името на любовта. Те неразумно се впускат в сантиментални любовни увлечения, само че постоянно се отдръпват, в случай че стане дума за брак. Мислят деликатно по въпроса и вършат решителна стъпка, която обаче се оказва неправилна. Стрелецът демонстрира възхитителна топлина в любовните си връзки, само че не е елементарно да бъде заловен под чехъл. Негов знак е кентавърът и това му дава преимущество в игрите на криеница, в случай че несъмнено не се препъне по своя виновност.

Едни от най-неприятните качества на Стрелците са тяхната несдържаност, несъобразителност в яденето и пиенето, която може да провокира затлъстяване или привързаност към алкохола. Не на последно място несъразмерният жлъч и екстравагантност, примесени с превъзходните им умствени качества, както и тяхната некадърност да пазят загадка. Тези дефекти обаче не са наложителни за всички. С типичната си увереност Стрелецът елементарно може да ги преодолее. Той има способността да дава пари назаем, като ви освобождава от каквото и да било терзание и даже от възприятието, че би трябвало да му ги върнете (освен в случаите, когато има скъперническото въздействие на Луната). Домакинята, покровителствана от Юпитер, ще осинови бездомно сираче, ще подслони изгубено животно и постоянно ще предложения непредвидения посетител на трапезата си.

Стрелците са склонни да залитат по малко. Те безрезервно следват някаква велика идея, вярвайки, че положителните вероятности ще са повече от неприятните. Вяра, подбудена от невероятното им въображение и прогресивно мислене. Тези хора постоянно съумяват да поддържат възгледите си с рационални доводи, като от време на време разрушават съперниците си с опустошителна ирония, само че въпреки всичко по някакъв метод съумяват да се повдигнат над кавгата. Независимо от това са постоянно подготвени да избухнат, в случай че някой незаслужено упрекна фантазиите или стремежите, на които са подвластни. Стрелецът е рисков съперник, тъй като знае по какъв начин да се прицели и да улучи жертвата си. Стрелите му рядко пропущат задачата. Техните върхове са напоени с остроумие и съобразителност и могат да пробият и най-здравата ризница.

Въпреки че доста от родените през декември са в действителност занимателни, забавно е, че когато описват някакъв анекдот, пропущат поантата и по този метод скапват резултата. Всички се засмиват на очебийната неточност. Стрелецът е уверен, че повода за смеха е превъзходното му възприятие за комизъм. Може да се получи много комична обстановка.

Мъжете или дамите от тази зодия на моменти се държат безогледно, различен път – нескопосно, което може да сътвори усещане, че не са изключително умни или че са свити. Наистина има и такива, които се усамотяват, само че това единствено усилва вероятността тяхната просветеност да прерасне в талантливост.

Стрелците имат невероятна памет и знаят какво са споделили и къде са били на 14 април 1939 година или пък помнят и най-малките детайлности от филми и книги, само че все пак могат да не помнят къде са си оставили палтото. Повечето от тях непрекъснато си губят ръкавиците, ключовете от колата и портфейлите. Някои хора даже не изключително общително настояват, че Стрелците биха не запомнили и главите си някъде, в случай че не им са закрепени на вратовете.

Стрелецът не умее да лъже. Никой няма да му повярва. Не му е присъщо да мами хората и понечи ли да го направи, неизбежно ще бъде оголен. В негова изгода е да следва истината, каквито и да са следствията. Едва ли би се отървал от отмъщение при опита му за машинация, в случай че изгряващият му знак не е Скорпион. Познавам един Стрелец с асцендент Скорпион, което го прави добър шахматист. Подобри случаи са изключение, само че въпреки всичко се срещат.

Дълбоко в себе си Стрелецът е уверен, че животът е един цирк, а самият той е смешник, премятащ се през огнени обръчи и облечен в светлосин костюм. Лицето му е изписано с ярки бои, а очите му светят от приятност и любознание. Музиката звучи в кресчендо, той се спъва и пада, след което извършва напълно салто на гърба на препускащо пони. Носи три тюркоазени пръстена на ръцете си, а на краката му са привързани звънчета, които звънтят като църковни камбани. Стрелецът щастливо надува лъвска тръба, направена от ковък метал. Енергичен или мирен, този идеалист-добряк е радостен като пойна птичка. Смело закичва наедрял карамфил на огромното си сърце и се прицелва със своя лък към небето. Той стреля по-високо, в сравнение с човек може да огледа – някъде над звездите, към мястото, където се раждат всички фантазии.

Автор: Линда Гудман


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР