Водолеи са: Галилео Галилей, Чарлз Дарвин, Менделеев, Мане, Моцарт, Шуберт,

...
Водолеи са: Галилео Галилей, Чарлз Дарвин, Менделеев, Мане, Моцарт, Шуберт,
Коментари Харесай

Магията на ВОДОЛЕЯ ~ Линда Гудман

Водолеи са: Галилео Галилей, Чарлз Дарвин, Менделеев, Мане, Моцарт, Шуберт, Ейбрахам Линкълн, Чарлс Дикенс, Луис Карол, Вирджиния Улф, Робърт Бърнс, Боб Марли, Фил Колинс, Опра Уинфри, Пол Нюман, Майкъл Кейн, Крисчън Бейл, Дженифър Анистън, Джъстин Тимбърлейк, Майкъл Джордан, Роналдо.

Цветните след дъждовни дъги – кой не е подготвен да възкликне пред хубостта им? Децата посочват желанията си, художниците се пробват да ги нарисуват, мечтателите – да ги догонят, само че Водолеят е изпреварил всички. Той просто живее върху дъгата. Нещо повече – той към този момент е съумял да я разнищи, да прегледа всяка нейна линия, всеки неин цвят и все пак е запазил възхищението си и вярата си в нея. Трудно е да благоговееш пред нещо, което изцяло си опознал.

Водолеят по принцип минава за реалист, въпреки че адресът му се намира в утрешния ден, а пощенският му код е изписан със синьото на лазура. Луис Карол е Водолей и вие също като слисаната Алиса, поведена от него в Страната на чудесата, би трябвало да бъдете непрекъснато нащрек, тъй като хората, ръководени от Уран, са в положение да ви сервират какви ли не изненади.

Макар благодушни и спокойни по природа, Водолеите нормално обичат да опонират на общоприетото мнение и с скрито наслаждение изваждат от равновесие неподготвените за необикновените им действия . Обикновено са деликатни и учтиви, само че от време на време са в положение в един момент да ви изплашен с непредвидени думи или действия, паднали като гръм от ясно небе. За да показват нежеланието си да се преценяват с общоприетите правила, Водолеите от време на време преднамерено се обличат по прекомерно чудноват метод. Ако държите да разпознаете хората, родени под този непрекъснат въздушен знак, имайте поради, че те доста постоянно използват думата „ другар ”. Франк Рузвелт – един от забележителните Водолеи, постоянно започвал диалозите си с неизменимото „ Приятели мои… ”, а типичният уранов въпрос, който фиксира края на една любовна връзка е: „ Не бихме ли могли да си останем другари? ”

Водолеят не може да бъде задоволен, не може да бъде доверчив, не може да бъде възхитен, не може да бъде безсърдечен. След като е направил своя нескончаем опит, той резервира любознанието си към идната мистерия, а идната мистерия може да се окажете вие.

Този човек, който с мозъка си е на милиони километри от вас, а в това време ви прави дисекция под незабележим микроскоп, евентуално е Водолей. След като сте били поласкани от неудържимото му любознание, вие в един миг с отегчение може да забележите, че той демонстрира не по-малък интерес и към персоналния живот на уличния регулировчик, на бармана, на пиколото, на певицата в бара или на жителите на отсрещната къща. Политиката го притегля, спортът го гълтам, а децата са му извънредно забавни. В същото време по сходен метод го интригуват конете, колите, старците, откритията в медицината, писателите, астронавтите, алкохолиците, пианата, въртележките и моливите – да не приказваме за бейзбола и за Луис Армстронг. Задоволете се с това, че сте част от тая поредност и прежалете личното си Аз – в противоположен случай той ще ви нарани, тъй като методът му към всичко е студен и неутрален.

Характерна специфичност за Урановите представители е съвместяването на несъвместими на пръв взор качества – те могат да бъдат занимателни, своенравни, истински, надменни, самостоятелни, а дружно с това могат да бъдат дружелюбни и неуверени, дипломатични и деликатни. Водолеят се стреми към многолюдното обграждане и е кадърен да акумулира в себе си безчет другарства. Но в даден миг ще го видите тъмен и навъсен да търси уединение и да се отнася враждебно към обкръжението си. Две са главните му положения – другарство и изолираност. Независимо от съответното си положение, той се отличава с остра прозорливост, по-бърза и по-дълбока, в сравнение с е при другите. Това, че е въстаник по природа, е заслуга на Уран. Носи инстинктивното чувство, че остарялото е обречено и че светът се нуждае от революционни промени. В характера на Водолеите е да проучват обстановки, другари и инцидентно срещани хора.

Отношението на Водолея към света е независимо и е безсмислено да предизвиквате възприятията му, в случай че сте съумели да докоснете сърцето му . Над урановите хора сякаш тегне странна поличба за самотност и те постоянно остават неразбрани. Това се дължи на обстоятелството, че водолеевата химера още не е превзела близките. Понеже роденият под знака на Водолея живее в бъдещето и рядко прескача в сегашното, хората на земята го считат за нещо като призрак. Това не му убягва и той става още по-самотен. Но това, че другите не са като него, не е мотив, който би го заставил да се върне в тяхното време. Той избира да се рее уединен в облаците и на нас, простосмъртните, ни остава да си вършим догадки за неговия път. Астрологията безусловно споделя: „ Онова, което Водолеите мислят през днешния ден, светът ще го мисли след петдесет години. ” Ако е правилно, то единствено задълбочава пропастта сред подвластните на Уран и останалите хора.

С цялостно съображение този безоблачен знак е считан за знак на гениалността, тъй като над седемдесет % от най-бележитите персони на човечеството са или със безоблачен знак, или с асцендент Водолей. Родените под знака на Водолей имат рядко необятен светоглед. Те са непознати на всякаква дребнавост и предубеждения.

Можете да разчитате, че той постоянно ще ви каже намерено какво мисли, само че в никакъв случай няма да седне да ви учи по какъв начин да мислите и по какъв начин да живеете. По същия метод няма да разреши и на вас да го учите на тези неща. Той не обича да натрапва свои хрумвания, както го вършат Овните, Лъвовете и Близнаците. Неговата философия повелява всеки да си има собствен ненарушим съкровен свят, всеки да прави, каквото си желае, и всеки да почита характерността на другия. Приближаването на света към епохата на Водолея се характеризира с това, че негови прародители стават децата- цветя и другите гуру. По един много необикновен метод те сякаш показват идеалите на Водолея: тъждество, приятелство, всеобща обич, ненамеса, блян към истината, изпробване, самовглъбяване.

Водолеите са прекомерно заети с това да си изясняват аргументите за революциите, да изслушват хорските тегоби и да демонстрират състрадание. Не че не имат вяра в измененията посредством принуждение, в противен случай. Но оставят насилието на други. Водолеят не може да бъде страхливец, нито в честен, нито във физически смисъл. Но той не е надъхан да води борби.

Друга причина, заради която Водолеите постоянно биват подлагани на враждебни рецензии, е че те са способни на всевъзможни изненади . Както са ви повели на запад, ще спрат внезапно и без даже да ви предупредят, ще тръгнат на изток. Водолеят обича да ви държи в неопределеност за проектите си. Доверието на Водолея към хората не е нещо, което се схваща от единствено себе си. Той на първо време оглежда под лупа претекстовете ви, в случай че е допустимо, би огледал по същия метод и душата ви. Внимателният му разбор на вашите думи и жестове ще ви направи притеснителни. Направо ще изпитате възприятието, че той ги складира в мозъка си, което си е по този начин. От време на време може да ви се стори, че той плува в мъгла, само че не се заблуждавайте. Той към този момент е преброил даже миглите ви.

Водолеят няма да ви одобри единствено поради облика, който към този момент е основан за вас пред света. Достатъчно е общителен, само че няма да ви спести подробния оглед благодарение на прожектора си. Той доста държи да знае какво се крие зад вашия облик, по тази причина ще ви зададе няколко прекомерно неуместни въпроси. Затова пък можете да сте сигурни, че в случай че един път ви одобри, никакви злословия и злословия няма да повлияят на другарските му усеща към вас. Ако към този момент сте негов другар, той няма да се повлияе от злостните шушукания на враговете ви, въпреки че от чисто любознание ще им даде ухо.

Ако търсите ключа към утрешния ден, можете да го намерите в мислите на някой мъж или жена Водолей . Става въпрос за една невероятна вътрешен глас, подбудена от способността без ни най-малки старания да се улови загадъчното и мистериозното. Тази вътрешен глас подарява Водолея с предварителна информация в пространствата на духовното. Неповторимата сензитивност на Водолея му оказва помощ да отгатва вашите скрити намерения. Без доста приказки той е в положение да улови детайлности, които са зарити толкоз надълбоко в съзнанието ви, че вие от дълго време не ги помните. Дори да е музикант или монтьор, Водолеят е академик по душа и в никакъв случай няма да стигне до припрян извод, преди да е подложил обстоятелствата, обстойна инспекция с безпогрешния си разум. Мнението, кое-вече си е основал, е крепко и остава вечно в съзнанието му.

Казахме, че той обича измененията в обществото, само че личните си възгледи не трансформира за нищо на света.

Водолеите се отнасят с пренебрежение към лъжата и измамата. Въпреки че ненавиждат лицемерието и прикритостта, те от време на време дават толкоз хитри отговори, че човек се обърква в визиите си за тях. Но един Водолей ще кипне от отвращение, в случай че забележи нещо сходно у другите. Добре е да знаете, че безспорната неистина е табу за него, само че той е в положение да ви заблуди по метод, който мъчно може да се вмести в рамките на проповядваната от него честност. От една страна той безрезервно се стреми към истината. От друга страна е стремежът му да скрие претекстовете си. Налице е една несъответственост на две радикално противоположни черти. Ако желае да стигне до истината за себе си, Водолеят би трябвало да признае несъгласието. Много Водолеи се добират до славата на идеалисти, само че тази популярност е малко пресилена като се има поради, че в основата на същинския идеализъм са сляпата религия и оптимизмът, а един Водолей е прекомерно интелигентен, с цел да се заблуждава с изгубени дела. Той знае, че множеството от фантазиите са илюзии и по това си наподобяват с небесната дъга, която към този момент е опознал .

Той не може да бъде впечатлен от традициите и престижите. Ще ги почита, само че няма да им разреши да го разколебаят в готовността му да разобличава заблудите, неистините и прибързаните заключения. Умът и тялото на Водолея би трябвало да са свободни като вятъра. Опитай се да подчиниш Водолея – все едно, че се опитваш да накараш пеперудата да седи неподвижно, да уловиш южняка в килера си или да затвориш зимната фурия в бутилка. Как да стане и кой би се опитал да го направи? И макар че той е надалеч във времето, коства си да се помъчите да погледнете света от неговата позиция. Ще се почувствате по-мъдър, въпреки и малко комплициран.

Зодиакалното цвете на Водолея е жълтият нарцис . Влиянието на Уран – неукротимата и непредсказуема планета на смяната, непрестанно раздрусва душата на Водолея и дружно с това му оказва помощ да прави своите ярки като светкавици прозрения в бъдещето. Той принадлежи на човечеството и въплъщава най-съкровените му въжделения и идеали. Дори зодиакалният метал, уранът, не е метал като останалите, а радиоактивен детайл, който се среща единствено в съединения. Осем, сходни на светкавици, лъча се отразяват с магнетично величие от зодиакалния камък сапфир. Те могат да осветят тайните на Водолея пред оня, който се стреми към това. Но би трябвало да знаете, че единствено в случай че и самите вие живеете в утрешния ден, ще можете да надникнете за повече от момент в самотното му сърце.

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР