Изкуствен интелект, предназначен да функционира като човешки мозък, има нужда

...
Изкуствен интелект, предназначен да функционира като човешки мозък, има нужда
Коментари Харесай

Изкуствен интелект също има нужда от сън

Изкуствен разсъдък, предопределен да действа като човешки мозък, има потребност от интервали на отмора, сходни на тези, нужни на биологичните мозъци.

Изследователи от Националната лаборатория в Лос Аламос, в Съединени американски щати откриха, че софтуерният мозък работи по-добре, когато получи „ еквивалент на отмора за лека нощ “. За задачата учените имитират неестествен аналог на съня.

„ Бяхме очаровани от вероятността да упражняваме невроморфен процесор по метод, подобен на това по какъв начин хората се учат от заобикалящатата ги среда по време детското си развиване. “, споделя Йекин Уоткинс, компютърен академик от Лос Аламос.

Откритието е направено от екип откриватели, по време на работата си върху форма на изкуствен интелект, основана да имитира по какъв начин хората се научават да виждат. Учените забелязали, че машината се претрупала след по-дълъг интервал на образование.

Когато основали положение, сходно на това, което човешкият мозък изпитва по време на сън, стабилността на невронната мрежа се възстановила.

 „ Въпросът за това по какъв начин да предпазим системите за образование от това да станат нестабилни поражда само при опит да се употребяват биологично реалистични модели “, споделя Гарет Кениън, компютърен академик от Лос Аламос и съавтор на проучването.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР