Изключително силно и тревожно изказване направи китайският посланик в САЩ

...
Изключително силно и тревожно изказване направи китайският посланик в САЩ
Коментари Харесай

Китайският посланик в САЩ заплаши Вашингтон с военна намеса заради Тайван

Изключително мощно и обезпокоително изявление направи китайският дипломат в Съединени американски щати Ли Кексин по време на заседание по отношение на връзките на китайско-американските връзки.

Изказването касаеше политиката на Съединени американски щати по отношение на Тайван. По думите на Кексин, в случай че американски боен транспортен съд влезе и хвърли котва в пристанище Гаосюн в Тайван, то китайската войска ще се намеси и " ще сплоти Китай ". Интересен факт е, че посланикът прочете това изказване, а не го сподели в естествен диалог, което допуска предварителна подготовка, разяснява съветското издание " Правда ", представено от Агенция „ Фокус ”.

Китайският посланик посочи, че възможната интервенция на китайската войска би била отговор на осъществяване на ограниченията в американския закон за одобряване на националната защита за 2018 година. В него е записано, че корабите от Военноморските сили(ВМС) на Съединени американски щати могат да хвърлят котва в тайванските пристанища. Ли Кексин подсети, че това нарушава Закона " Единен Китай " (за териториалната целокупност на страната), санкциониращ потреблението на мощ срещу Тайван, в случай че Китай реши, че островът е на път да се отдели от Китай. " Ако американски боен транспортен съд дойде в Шанхай, то това ще се случи единствено след единодушието на китайската страна. Но Китай, без подозрение, не би се съгласила с влизането на кораби на Военноморски сили на Съединени американски щати в пристанищата на Тайван ", е декларирал посланикът, съгласно Sina.com. Изявлението на Кексин не е първото такова от страна на Пекин по въпроса. Преди два месеца Китай предизвести Съединени американски щати, че американската политика по отношение на Тайван е " провокация против суверенитета, националното единение и сигурността на Китай " и може да има " съществени последици " – под формата на военна интервенция от страна на китайската войска, пише actualno.com.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР