Изключително опасна ситуация, която повдига темата за поведението на учениците

...
Изключително опасна ситуация, която повдига темата за поведението на учениците
Коментари Харесай

Опасна ситуация в българско училище! Ученик извади пистолет в класната стая

Изключително рискова обстановка, която повдига тематиката за държанието на учениците и за сигурността в учебно заведение. Ученик извади револвер в класната стая. Това се е случило в час по история в 9-та Френска гимназия в София. Свидетели са съучениците му, които настояват, че това не се случва за първи път. Оказва се, че против същото момче са подавани и други сигнали за нападателно държание.

Ученикът извадил пълнител и почнал да го зарежда със сачми по време на час по история. Съучениците му незабавно потърсили помощ. На място пристигнали учители, които съумели да изведат момчето. Родителите на ученика отказали да дойдат, а казусът бил стихотворец от служители на реда на Първо районно ръководство.

" Полицаите организираха своето следствие, разговаряха с ученика, откриха в неговата раница в действителност съществуване на газов револвер. Имаше сачми, ученикът показа и документ за законно владеене на това оръжие ", съобщи Емилия Богданова, шеф на 9-та Френска езикова гимназия в София.

Показания са били снети от всички възпитаници, участвали в класната стая.

" Той не е заплашил съответно никого, по неговия роман и по описа на съучениците, само че това не е причина децата да не се опасяват. Самият факт, че той има оръжие, към този момент е задоволителна опасност. Това, което показа самият възпитаник, че след учебно заведение имал желание да се разхожда в гората на Горна Баня и да стреля за упражнение ", добави Емилия Богданова.

За случая излиза наяве от Facebook пост, подписан от името на възпитаници 12-и клас, профил история.

" Осемнадесетгодишното момче не за първи път носи в себе си оръжия на територията на учебното заведение. Преди възпитаници от гимназията са го виждали да носи в чантата си ножове и боксове. Той нееднократно е проявявал агресивното си държание към другите – даже е имало случаи, в които е отправял закани към свои съученици. Учителите са наясно с проблематичното му държание. "

От учебната администрация обявиха, че до момента не е имало сигнали ученикът да е носил в постройката оръжия като железен бокс или нож.

" Самият възпитаник е с проблематично държание. В дадени моменти будещо въпросителни. Отдавна работим с този възпитаник и неговото семейство. Много е мъчно. Два пъти сме се обръщали към фамилията и обществените служби, само че без резултат ", добави Емилия Богданова, шеф на 9-та Френска езикова гимназия в София.

Във Facebook учениците настояват, че против техния съученик са подавани неведнъж сигнали.

" След този случай не се усещаме сигурни в учебната среда на 9-та Френска езикова гимназия. Докато не се подхващат съответни дейности, това възприятие на неустановеност ще остане. Със своето безучастие управлението на гимназията позволи това нещо да се случи в " елитно столично учебно заведение ".

Директорката изясни пред Българска национална телевизия, че в учебното заведение няма металодетектор, нито има процедура да се ревизират раниците на близо 1000 възпитаници преди влизане, защото това значи да идват час по-рано.

" Директорът не взима еднолично решение за глоба - по този начин както написа в обществените мрежи, че шефът не е взел незабавно ограничения да отстрани ученика. Аз не мога да отстрани ученика. Това като решение се взима от педагогическия съвет ", сподели още Емилия Богданова.

Ученикът е с наложена възбрана да посещава учебно заведение до края на образователния период, който завършва още във вторник.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР