Изключителен математик и добър човек бил председателят на ДПС Мустафа

...
Изключителен математик и добър човек бил председателят на ДПС Мустафа
Коментари Харесай

Съученици и учители с трогателни думи за Мустафа Карадайъ

Изключителен математик и добър човек бил ръководителят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ, споделят хората в родното му село Борино край Смолян. Той е един от актуалните български политици, изковал самичък личната си орис и постигнал всичко самичък. Тръгнал от най-ниското ходило в партията, напомня БНР.

Мустафа Карадайъ има тежка житейска орис. Едва три годишен остава сирак. Баща му Сали умрял в автомобилна злополука през 1973 година Майка му Айше сама ги отгледала с брат му Ахмед и сестра му Атидже. От дребни са възпитавани в доста труд, работили са какво ли не. Помагали интензивно на майката в култивиране на картофи, събиране на сено през цялото лято за храна за животните и обезпечаване на дърва за топло през зима.
-->
Основата си в образованието получава в СОУ „ Никола Йонков Вапцаров “ в Борино. Севинч Дъглова е съученичката, с която е стоял на един чин години наред. " Нямаше предмет, от който той да не схваща. Беше постоянно в час. Добър и учтив възпитаник ", спомня си тя.

Мустафа Карадайъ е най-хубавият математик, който съм учила в Борино, сподели учителката му по математика в гимназията в Борино и по-късно шеф на учебното заведение Елка Станчева.

" Имаше изключителна дарба да изяснява дилемите на своите съученици. Решаваше доста бързо по най-краткия и най-рационалния метод дилемите си, след което се опитваше да подсказва на съучениците си, по тази причина постоянно съм го гонила от часа на класни и контролни работи ", споделя тя.

По думите й водачът на Движение за права и свободи в никакъв случай не е забравял от кое място е тръгнал и постоянно е уважавал своите съграждани.

Предпоставките за това - Мустафа Карадайъ да бъде през днешния ден това, което е, са доста, добави учителката му Елка Станчева.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР