Изкарахме две много трудни години. В целия си живот не

...
Изкарахме две много трудни години. В целия си живот не
Коментари Харесай

Лидерът на Либералния интернационал: Във време на кризи трябва да се държим един за друг


" Изкарахме две доста сложни години. В целия си живот не съм предполагала, че думата пандемия ще бъде толкоз значима, че здравните ни системи и стопанските системи ни ще са изправени в такова тестване ", започа словото си ръководителя на Либералния интернационал Хакима ел Хаите. Тя сподели още, че Либералния интернационал от началото на пандемията приканва СЗО за по-голяма взаимност към европейците и за по-добър достъп до ваксини. Тя содели още, че персонално е допряна от международната пандемия, като сподели, че е изгубила свои двама братя.

По отношение на войната в Украйна Хакима ел Хаите заяви, че жертва на войната не е единствено Украйна, само че с изключение на нея ще има и доста други жертви, съпътстващи жертви. " Тази война заплашва енергийната сигурност на Европа, продоворствената сигурност в Латинска Америка и Африка. Над 260 милиона души са в риск от апетит поради войната. Всеки е застрашен от войната ", сподели Хаите. По думите й през днешния ден се " възраждат тоталитарни режими, има напредък на национализма, на военните преврати - три в Африка за една година ", сподели още тя. 

Лидерът на Либералния интернационал сподели още, че протичащото се в света през днешния ден има за " цел да дискредитира многостранния ред и многостранните институции ". Хакима ел Хаите обърна внимание и на измененията в климата като сподели, е това е действителен проблем, с който се сблъсква човечеството. " Сега тази глупава война засенчва всичко и ни отклонява от целите. Надявам се след войната да се заемем с действителните проблеми като измененията в климата ". По думите й до 2050 година някои дребни острови ще бъдат потопени от международния океан, а до 2030 година Африка ще бъде изправена пред голям апетит. 

" Преминаваме от рецесия в рецесия, само че в този момент е времето да се държим един за други ", сподели още ръководителят на Лиералния интернационал. В края на своето послание тя съобщи, че въпреки всичко има вяра, както и прикани да се работи дружно за мира. 

Преди изявлението на ръководителя на Либералния интернационал национални песни изпяха хор „ Ваня Монева ”. На откриването на огромния конгрес участва и целият дипломатически корпус в София. Столицата ни е бъде хазаин на конгреса на Либералния интернационал. Той ще се организира от 30 юни до 3 юли. Над 250 посетители от целия свят заседават в столичния хотел " Балкан ". Те ще очертаят демократичната визия за идващите години и ще я опишат в резолюция.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР