Изграждането на "Балкански поток" навлиза във финалната си фаза. Това

...
Изграждането на "Балкански поток" навлиза във финалната си фаза. Това
Коментари Харесай

Борисов: Изграждането на Балкански поток навлиза във финалната си фаза

Изграждането на "Балкански поток " навлиза във финалната си фаза. Това написа в профила си във Facebook министър председателят Бойко Борисов. Той инспектира от хеликоптер градежа по трасето. Заедно с него бяха заместник-министърът по корпоративно ръководство в Министерството на петрола на Кралство Саудитска Арабия Аабед Абдулах Алсаадун, българският енергиен министър Теменужка Петкова, изпълнителният шеф на „ Булгартрансгаз “ ЕАД Владимир Малинов и представители на фирмата-изпълнител "Аркад ".

На територията на страната са налични всички нужни тръби за обекта и те са разнесени по трасето - над 474 км. На терен се трудят над 2500 служащи от разнообразни страни. Наистина голям план, в чието осъществяване са мобилизирани 1420 броя тежка строителна машинизация и профилирана техника. С реализацията на "Балкански поток " България се трансформира в районен стратегически газоразпределителен център и подсигурява диверсификация на газовите доставки, акцентира министър председателят.

"Навсякъде, по цялото трасе заварките са направени. Виждате какво голямо оборудване е ", акцентира Борисов. И добави, че през "Балкански поток " се планува да се доставя както азерски, по този начин и американски полутечен газ.

Министър-председателят сподели и схемата на плана, като изясни главните цели за построяването му.

"България не е равна и тръбите би трябвало да се прекарат през планини и пътища, като се пускат и изтеглят тръбите под пътищата със специфична техника, с цел да не се разкопават. Много ни е красива страната, само че да не строиш над нея. Има доста планини. Оставихме селскостопанските производители да приберат реколтата. България е доста антична страна и има и доста археология. Навсякъде се откриваха артефакти по трасето ", добави той.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР