изгражда българската част от трансграничния транспортен коридор България - Гърция

...
изгражда българската част от трансграничния транспортен коридор България - Гърция
Коментари Харесай

A1 изгражда българската част от трансграничния транспортен коридор България - Гърция с непрекъсваеми 5G и роуминг услуги


построява българската част от трансграничния транспортен кулоар България - Гърция с непрекъсваеми 5G роуминг услуги – 5G SEAGUL. Проектът има за цел да обезпечи непрекъсваема 5G и роуминг съгласуваност по автомагистралата сред София и Атина. Това ще разреши придвижването на самостоятелни коли, ще усъвършенства свързаността в селските региони, ситуирани към автомагистралата и ще обезпечи непрекъсваеми роуминг услуги сред двете страни.

5G SEAGUL се осъществя от три колегата – и от гръцка и А1 от българска страна. COSMOTE Гърция ще построи 5G мрежа в продължение на към 300 км от Граничен контролно-пропусквателен пункт Промахон до Велестино, до момента в който А1 ще работи по правата сред София и Граничен контролно-пропусквателен пункт Кулата, която е с дължина 173 км.

Проектът се финансира по Механизма за свързване на Европа на Европейския съюз по съглашение за безплатна помощ No 101094584 и ще се осъществя в границите на две години – от 2023 до 2025 година. Общата стойност на 5G SEAGUL е 22 484 221,68 лв., от които 50% са еврофинасиране, а останалите средства ще се влагат от участниците в плана.

Трансграничният 5G кулоар ще разчита както на мрежа от пето потомство със смесена архитектура (Non-standalone – NSA), по този начин и на независима 5G мрежа (SA). В момента А1 употребява 100 MHz честотна лента в набор 3,6GHz за своята 5G ULTRA мрежа, която предлага гигабитови скорости в съвсем всички обитаеми места с над 3 000 индивида и главните курорти.

След като бъде приключен планът, 5G SEAGUL ще обезпечи непрекъсваеми 5G услуги от София до Велестино, което ще разреши реализацията на обвързвана и автоматизирана подвижност или самостоятелни коли. Освен това регионът към Граничен контролно-пропусквателен пункт Кулата – Промахон ще разполага с непрекъсваем роуминг. Това значи, че потребителите и обвързваните коли ще могат да минават през границата сред двете страни без никакво спиране на мобилните услуги.

След като завърши работата по построяването, консолидираното и тестването на мрежите от двете страни на границата, ще бъдат извършени и полеви тествания на опциите на 5G мрежата да поддържа свързани и автоматизирани решения за подвижност. WINGS ICT Solutions, който е координатор на плана, ще организира тестванията, посредством коли, снабдени със специфични 5G бордови устройва и датчици, които ще разрешат провеждането на тестванията.

Проектът също по този начин ще форсира построяването на 5G съгласуваност в селските региони, които се намират към автомагистралата. По този метод техните поданици също ще могат да се възползват от скоростите на мрежите от пето потомство.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР