Близо 200 нови широколистни и иглолистни дървета ще радват жителите

...
Близо 200 нови широколистни и иглолистни дървета ще радват жителите
Коментари Харесай

Над 200 доброволци от Системата на Кока-Кола подкрепиха пролетната залесителна акция в София

Близо 200 нови широколистни и иглолистни дървета ще радват жителите и гостите на София, откакто чиновници от Системата на Кока-Кола в България се включиха в пролетната залесителна акция на Столичната община. Над 200 доброволци засадиха дарените от фирмите в Системата на Кока-Кола дървета в междублокови пространства в кварталите „ Света Троица “ и „ Бъкстон “, като част от самодейността на общината „ Гора в квартала “, както и в най-големите паркове на София.

Залесяване и възобновяване на паркови терени бяха осъществени на територията на зелените площи към НДК, Южен парк, парк „ Гео Милев “ и парк „ Света Троица “, а към доброволците се причисли и Надежда Бобчева, зам.-кмет по направление „ Зелена система, екология и земеползване “ на Столична община.

Дарените и засадени дървета са над 10 типа, като измежду тях са магнолия, кълбовидна каталпа, червен дъб, червенолистна слива и явор. Изборът на растителните типове и размера им (над 2 метра) са съгласувани със столичните общински дирекции „ Зелена система “ и „ Околна среда “ и дават отговор на потребностите на съответните местоположения.

Доброволческата акция по залесяване е част от дългогодишната екологична и просветителна стратегия на Системата на Кока-Кола в България „ Моят зелен град “. Тази година тя означи своето 17-о издание.

Инициативата „ Моят зелен град “ се организира в поддръжка на световните задължения на Кока-Кола до 2030 година да реализира еквивалента на 100% събиране и преработване на всяка продадена от компанията бутилка или кен, както и до 2040 година да се трансформира във въглеродно неутрална компания.

Като част от предходните издания на акцията, екипът на Кока-Кола съумя да озелени, почисти и облагороди редица местности, горски пространства и паркове у нас. В предходните си доброволчески акции чиновниците засадиха над 7 декара гори, събраха разделно тонове боклуци от десетки местоположения в страната, почистиха над 30 км крайбрежни зони, трансформираха 10 спирки на градския превоз в София в контейнери за събиране на пластмаса и поддържаха други общественополезни начинания.

Всяка година, в границите на „ Моят зелен град “, се избират местоположения и дела, в които трудът на доброволците е нужен и потребен в цялостната грижа за околната среда. Само през миналата година бяха почистени 7 местоположения в цялата страна, като събираните разделно 3,5 тона пластмасови, хартиени, стъклени, железни и текстилни боклуци бяха предадени за преработване. Едновременно с това доброволците от екипа на Кока-Кола засадиха над 60 дървета в София и Пловдив.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР