Една от водещите програми, сплотяваща барманската общност в страната и

...
Една от водещите програми, сплотяваща барманската общност в страната и
Коментари Харесай

За шеста година Bar Masters предизвиква професионалните бармани от цялата страна

Една от водещите стратегии, сплотяваща барманската общественост в страната и проведена от Кока-Кола ХБК България, се завръща за шеста година, обещавайки още по-голямо многообразие от провокации и вълнуващи преживявания от света на коктейлите.

Формата за регистрация за тазгодишното професионално барманско премеждие е към този момент отворена и всички искащи могат да се включат до 30.04.2024 година на https://mybar.bg/barmasters/.

Участниците в предизвикването ще имат опцията да покажат своя професионализъм в няколко стадия. Те включват построяването на лични POP-UP питейни заведения, бармански лагер, както и голям брой на практика и теоретични образования, извършени от едни от най-известните и одобрени имена в бар културата у нас и по света.

Откриващата гала на шестото издание на програмата, която извежда коктейлната просвета в България на още по-високо равнище, ще се организира в границите на два дни - 29 и 30 април, под наслов BAR MASTERS SHOW, в Чистилището, на ул. Индустриална 7, в София. Всички коктейлни фенове и експерти, искащите да участват, ще имат опцията да се срещнат от близко с някои от най-хубавите и одобрени имена в сектора и да попият от техния скъп опит и препоръки, в границите на няколко лекторски панела, засягащи всяка специфичност на специалността. Специален посетител на откриващото събитие ще бъде Vasilis Kyritsis​ - Барман на годината за 2012 година за Гърция и показал на страната на международните финали в Рио де Жанейро, Бразилия. Той е притежател на интернационално приетите питейни заведения „ The Clumsies “ и „ Line “ в Гърция, които доближават челните позиции на  „ 50 World's Best Bars “ класациите.

В рамките на програмата, участниците ще имат опцията да се срещнат и с Iain McPherson - притежател на премията „ Иноватор на годината 2020 “ и притежател на неповторимата марка сладолед Señor Scoop, която предлага новаторски усети, обогатени с алкохол. Той е прочут също по този начин и със своята „ Switching “ техника, включваща потреблението на специфични съдове, в които се съчетават разнообразни съставки за коктейли, с цел да се основат още по-сложни и завладяващи комбинации, подобряващи образния и вкусов резултат на напитките. В тазгодишното издание на Bar Masters присъединяване ще вземат и Pekka Pellinen - световен бранд миксолог за марката Finlandia и основател на едни от най-емблематичните ѝ коктейли, както и Marko Raittinen - мастър дегустатор за Finlandia Vodka. Те ще разкрият тайните зад основаването на съвършения коктейл и ще споделят своите новаторски подходи към барманското изкуство.

Програмата Bar Masters се организира към този момент за шеста година и има за цел да приготви ново потомство барманска общественост - обединени, способени и взаимно подкрепящи се експерти, които да повдигнат промишлеността на най-високо равнище. Към момента, в границите на петте минали издания, присъединяване в коктейлното премеждие са взели близо 750 бармани от цялата страна. И през тази година световноизвестни лектори и водещи фигури в бар промишлеността ще преведат участниците през серия от вълнуващи провокации, потребни workshop-и и завладяващи образования.

Освен с влиятелната купа Bar Master на България за 2024 година, спечелилият в тазгодишната стратегия ще получи и парична премия на стойност 7 000 лева Класиралите се на второ и трето място ще бъдат възнаградени също с парични награди, надлежно с 3 000 лева и 2 000 лева По традиция, в търсенето на най-хубавия Bar Master на България за 2024 година, ще се включат и едни от най-популярните в международен мащаб марки в 24/7 портфолиото на  Кока-Кола ХБК България. Сред тях са Finlandia, Martini, Bombay Sapphire, Gentleman Jack, Naked Malt, Brugal, Jägermeister, Schweppes и Caffe Vergnano.

За трета поредна година, паралелно с емблематичната стратегия Bar Masters, ще се провежда и предизвикването за бармани-любители - „ Home Masters “, което ще започва през юни. В продължение на 3 месеца, надпреварата ще има за цел да въодушеви всички фенове на коктейлите, които желаят да развият своите умения и гении, без значение от техния доскорошен опит, и несъмнено - да печелят награди.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР