изгражда българската част от трансграничния транспортен коридор България - Гърция

...
изгражда българската част от трансграничния транспортен коридор България - Гърция
Коментари Харесай

A1 изгражда българската част от трансграничния транспортен коридор България - Гърция с непрекъсваеми 5G и роуминг услуги

построява българската част от трансграничния транспортен кулоар България - Гърция с непрекъсваеми 5G роуминг услуги – 5G SEAGUL. Проектът има за цел да обезпечи непрекъсваема 5G и роуминг съгласуваност по автомагистралата сред София и Атина. Това ще разреши придвижването на самостоятелни коли, ще усъвършенства свързаността в селските региони, ситуирани към автомагистралата и ще обезпечи непрекъсваеми роуминг услуги сред двете страни.

5G SEAGUL се осъществя от три колегата – и от гръцка и А1 от българска страна. COSMOTE Гърция ще построи 5G мрежа в продължение на към 300 км от Граничен контролно-пропусквателен пункт Промахон до Велестино, до момента в който А1 ще работи по правата сред София и Граничен контролно-пропусквателен пункт Кулата, която е с дължина 173 км.

Проектът се финансира по Механизма за свързване на Европа на Европейския съюз по съглашение за безплатна помощ No 101094584 и ще се осъществя в границите на две години – от 2023 до 2025 година. Общата стойност на 5G SEAGUL е 22 484 221,68 лв., от които 50% са еврофинасиране, а останалите средства ще се влагат от участниците в плана.

Трансграничният 5G кулоар ще разчита както на мрежа от пето потомство със смесена архитектура (Non-standalone – NSA), по този начин и на независима 5G мрежа (SA). В момента А1 употребява 100 MHz честотна лента в набор 3,6GHz за своята 5G ULTRA мрежа, която предлага гигабитови скорости в съвсем всички обитаеми места с над 3 000 индивида и главните курорти.

След като бъде приключен планът, 5G SEAGUL ще обезпечи непрекъсваеми 5G услуги от София до Велестино, което ще разреши реализацията на обвързвана и автоматизирана подвижност или самостоятелни коли. Освен това регионът към Граничен контролно-пропусквателен пункт Кулата – Промахон ще разполага с непрекъсваем роуминг. Това значи, че потребителите и обвързваните коли ще могат да минават през границата сред двете страни без никакво спиране на мобилните услуги.

След като завърши работата по построяването, консолидираното и тестването на мрежите от двете страни на границата, ще бъдат извършени и полеви тествания на опциите на 5G мрежата да поддържа свързани и автоматизирани решения за подвижност. WINGS ICT Solutions, който е координатор на плана, ще организира тестванията, посредством коли, снабдени със специфични 5G бордови устройва и датчици, които ще разрешат провеждането на тестванията.

Проектът също по този начин ще форсира построяването на 5G съгласуваност в селските региони, които се намират към автомагистралата. По този метод техните поданици също ще могат да се възползват от скоростите на мрежите от пето потомство.

(в материала има продуктово позициониране)
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР