Изглежда тази година няма да е добра за Австралия, където

...
Изглежда тази година няма да е добра за Австралия, където
Коментари Харесай

Паяци нападнаха Австралия

Изглежда тази година няма да е добра за Австралия, където вилнеещите пламъци на горските пожари бяха сменени от пагубни наводнения, които на собствен ред доведоха до появяването на хиляди паяци.

Осмокраките създания, опитващи се да избягат от покачващата се вода, са видяни на доста места из Нов Южен Уелс.

През последните няколко дни, над южните елементи на щата, се изсипаха проливни дъждове. Хората се зарадваха на синьото небе в сряда, само че малко по-късно пристигнаха и паяците.

„ Изумително е. Това е полуда. Всички паяци пълзяха към и по къщата ми, по оградите и по каквото могат да стигнат “, споделя пред Guardian Australia локален гражданин, чиято веранда се оказала кей за паяците.



Снимки и видеа на бягащите от наводнението паяци заляха обществените мрежи.



Но паяците не са единствените животни, които бягат от наводненията. Змии, гущери и всевъзможни инсекти търсят леговище от водата, която на някои места е достигнала над метър.

„ Освен паяците, които бяха покрили цялата дължина на парапета пред къщата, имаше и сцинкови, мравки, всевъзможни инсекти, щурци - всички просто се опитваха да се измъкнат от наводнението. Съпругът ми ги снима на видео. Докато стоеше неподвижно, някои паяци се изкачиха по краката му. Един гущер пък го употребява като дирек, с цел да се измъкне от водата ", споделя Шейн Варлей, която живее в западната част на Сидни.



Д-р Лизи Лоу, арахнолог от самостоятелната изследователска компания Cesar Australia, изясни пред изданието, че е всекидневно рояци от паяци да се появяват по време на наводнения, само че единствено в избрани интервали от годината.

„ През пролетта и лятото е пикът за паяците. Много от тях ще умрат през зимата или ще оцелеят като пашкули... Но по време на наводненията през лятото, ще видите доста паяци. Всъщност, те не са повече от нормално. Просто при наводняване се виждат повече от тях. Повечето паяци, които виждате... са паяци, обитаващи земята ", споделя Лоу, която прикани хората, които са влезнали в контакт с паяци, да демонстрират съпричастност, даже да се опасяват от тях.

„ Това са локални типове, които се пробват да оцелеят. Последното нещо, което желаете да извършите, е да извадите спрея за инсекти. Паяците ще създадат всичко допустимо да се разпилян незабавно щом наводненията преминат. Няма да причинят на никого нищо неприятно “, споделя още тя, като акцентира смисъла на паяците за екосистемата.

„ Те са доста, доста положителни ловци на инсекти, тъй че в случай че се отървете от всички паяци, ще бъдете измъчвани от инсекти. Трябва да се тормозим за спасяването на паяците, също толкоз доста, колкото и за спасяването на коалите. "

Все отново управляващите предизвестяват жителите да са деликатни с осмокраките създания в и по домовете им, тъй като измежду тях безспорно има и отровни.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР