Изглежда, рекламната индустрия на Стария континент е преодоляла страховете покрай

...
Изглежда, рекламната индустрия на Стария континент е преодоляла страховете покрай
Коментари Харесай

Пазарът на онлайн реклама в Европа

Изглежда, рекламната промишленост на Стария континент е преодоляла страховете около коронавирус, което проличава и по бюджетите за цифрова връзка през 2021 година Резкият спад при започване на пандемията намали растежа на вложенията в цифрова реклама до 6.3% приблизително за Европа. Tози % за последните 10 години варираше сред 10 и 13%. През 2021 година Обаче годишното покачване възлиза на малко над 30%, сочи последното изследване на AdEx и IAB Europe, оповестено през юни.

Годишният отчет AdEx Benchmark 2021 демонстрира, че общият годишен растеж на вложенията за цифрова реклама за участващите 28 европейски страни води до обща пазарна стойност 92 милиарда евро. Това нарастване е най-високият регистриран ритъм на напредък от 2008 година насам и надминава прогнозите на IAB Europe от 28.6% за 2021 година Всеки пазар в изследването отбелязва двуцифрен растеж на вложенията си, а осем страни изпреварват междинния за континента.

Британският пазар е отбелязал най-силен напредък на глава от популацията (по 481 евро на човек), следван от Норвегия (330 евро), против приблизително за 28-те 115 евро на глава от популацията. Турция отбелязва най-голям растеж на вложенията за цифрова реклама на годишна база с цели 99.7%.
Реклама
В страната ни се падат едвам по 15 евро на човек, само че пък България е напред в класацията по растеж на вложенията в цифрова реклама с 37% (IAB България ревизира данните за растежа и размера на пазара след подадената прогноза към IAB Europe по-рано тази година).

Дигиталните аудиоформати на континента бележат максимален растеж през 2021 година с 51.3%, достигайки до 700 млн. евро. Това към момента съставлява дребна част от пазара на цифрова реклама, само че по всичко проличава, че има действителна опция това да се промени
Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Автор Кристияна Христова
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР