Изглежда реакциите на холивудски знаменитости, които призоваваха към бойкот на

...
Изглежда реакциите на холивудски знаменитости, които призоваваха към бойкот на
Коментари Харесай

В Бруней няма да убиват гей хората с камъни

Изглежда реакциите на холивудски звезди, които призоваваха към протест на първокласни хотели, благосъстоятелност на султана на Бруней, както и възмущението на международните правозащитни организации са дали резултат. 

Припомняме, че при започване на предишния месец стана ясно, че Бруней ще санкционира хомосексуалността посредством ликвидиране с камъни. Хомосексуалността и преди беше противозаконна в безспорната монархия, където султан Хасан Болкиа заема трона към този момент повече от половин век. 

Бурните реакции срещу жестоките санкции (които предвиждат и ампутации за кражба) наподобява са достигнали до султана на Бруней. Според организация Ройтерс той е въвел мораториум над закона, допълвайки че в страната смъртното наказване де факто не е прилагано повече от две десетилетия – в страната не е имало изтезания от деветдесетте години насам, макар че законът планува смъртно наказване и за закононарушения като преднамерено ликвидиране. 

Необичайно е за султан Болкиа да дава отговор на отправени към него рецензии, а още по-необичайното в обстановката е, че речта му е съпроводена от формален превод на британски. Дали финансовите загуби са стимулирали решението му, или имиджът му пред света е изиграл решаващата роля, остава отворен въпрос. 
 Вижте кой реагира незабавно на новините от Бруней
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР