Изглежда, че Биткойн преживява значителен обрат, като цената му се

...
Изглежда, че Биткойн преживява значителен обрат, като цената му се
Коментари Харесай

Намалява ли еуфорията покрай Биткойн?

Изглежда, че Биткойн претърпява забележителен поврат, като цената му се намали с повече от 10% от историческия си връх. Този спад се дължи на умерения интерес към спот фондовете за търговия на Биткойн (ETF).

Стратезите на JPMorgan Chase and Co. показаха нерешителност, като допуснаха, че отстъплението може би към момента не е завършило.

Отливът от спот Биткойн ETF беше забележителен, като единствено за три търговски дни към $742 милиона напуснаха записаните в Съединени американски щати спот Биткойн ETF. Цената на Биткойн отстъпи до $64,400 все още на писане на публикацията, отбелязвайки една от най-лошите си седмици за годината, реализирайки спад от съвсем 6% за последните 7 дни.

Стратезите на JPMorgan считат, че Биткойн към момента наподобява свръх платен, базирайки се на устойчивия отворен интерес към фючърсите върху CME Биткойн фючърсите и намаляващите потоци към ETF като мечи сигнали. Те чакат по-нататъшни спадове, водещи до халвинг събитието през април, което евентуално може да тласне цената към $42,000 по-късно.

Наим Аслам, основен капиталов шеф в Zaye Capital Markets, отбелязва допустимо намаляване на ентусиазма измежду търговците на дребно и допуска, че подозренията в силата на ралито могат да доведат до доста оттегляне, което евентуално да тласне цената под $50,000.

Инвеститорите могат да обмислят опцията да играят с инверсни Биткойн ETF като Short Bitcoin Strategy ETF BITI, в случай че Биткойн продължи да се отдръпва. Тези ETF-и оферират опция за придобиване на шорт експозиция, обвързвана с Биткойн, посредством обичайната брокерска сметка.

Спадът на Биткойн може да се отрази и на по-широкото пространство на криптовалутите, като евентуално може да докара до спад на цените на Етериум .

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР