Издадени са заповеди за арест за сбиване на брега на реката в Алабама

...
Полицията съобщи в понеделник, че са издадени заповеди за арест
Коментари Харесай

Полицията съобщи в понеделник, че са издадени заповеди за арест във връзка със сбиване на брега на река в столицата на Алабама, което привлече вниманието на цялата страна, след като видео показва как група бели хора удрят чернокож работник на речна лодка, размяна, която предизвика огромен бой.

Maj. Саба Коулман от полицейското управление в Монтгомъри каза, че в момента има четири действащи заповеди и може да бъдат издадени още, след като властите прегледат още кадри. Полицията съобщи в неделя, че няколко души са били задържани и предстоят повдигане на обвинения.

Видео, циркулиращо в социалните медии, показва голямо меле в събота, което изглежда е започнало, когато член на екипажа на експлоатиран от града речен кораб се е опитал да вземе понтонна лодка преместен, който блокираше докинг на речната лодка.

видео, заснето от пътник на речна лодка и публикувано от WSFA. Конфликтът ескалира, когато няколко бели хора се присъединиха към атаката на черния член на екипажа. Отделно видео показва, че след това няколко чернокожи пътници се изправят срещу групата с понтонни лодки, след като речната лодка акостира, предизвиквайки ново сбиване, което до голяма степен е разделено по расови линии.

Кметът на Монтгомъри Стивън Рийд каза, че полицията ще проведе брифинг във вторник, за да предостави актуална информация за ситуацията.

„Въпреки че има много активност и интерес към това, ние знаем, че ще преминем през това заедно като общност колективно, тъй като имаме други ситуации“, каза Рийд пред новини търговски обекти в понеделник, според al.com. Рийд каза, че все още никой не е арестуван.

Рийд каза в изявление в неделя, че полицията в Монтгомъри е действала "бързо, за да задържи няколко безразсъдни лица за нападение над човек, който си е вършил работата."

"Това беше нещастен инцидент, който никога не трябваше да се случва. Тъй като нашето полицейско управление разследва тези непоносими действия, ние не трябва да губим чувствителност към насилие от какъвто и да е вид в нашата общност. Тези, които избират насилие, ще бъдат държани отговорни от нашата система за наказателно правосъдие, “ каза Рийд.

Борбата се проведе по крайбрежната улица в центъра на Монтгомъри, която градът работи за превръщането й в туристическа и зона за отдих с ресторанти, барове и хотели.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР