Избягвайте консумацията на преработени меса.Храните и напитките, които консумираме всекидневно,

...
Избягвайте консумацията на преработени меса.Храните и напитките, които консумираме всекидневно,
Коментари Харесай

Кои храни ни състаряват?

Избягвайте потреблението на модифицирани меса.

Храните и напитките, които консумираме ежедневно, се отразяват освен на нашата фигура и здраве, само че и на младостта ни. Докато пресните плодове и зеленчуци, ядките, водата и билковите чайове оказват помощ да бъдем здрави и красиви, има храни, които форсират процеса на стареене.

Ето някои от тях:

Трансмазнини
Все по-често чуваме за по този начин наречените трансмазнини, само че знаем ли в кои храни се съдържат? За страдание едни от най-любимите ни лакомства, като чипс, пуканки, някои типове бисквити, някои типове маргарини и други, изобилстват от трансмазнини.

Честата им консумация крие риск от развиването на сърдечносъдови болести и затлъстяване. Според експерти хората, които страдат от затлъстяване и употребяват храни със наличие на нездравословните мазнини, наподобяват доста по-стари спрямо връстниците си.

Глюкозо-фруктозен сироп
Този тип сироп постоянно бива добавян към обичаните сладкиши и безалкохолни питиета, като сурогат на захарта, само че и за удължение периода на валидност на продукта. Честата му консумация крие риск от появяването на чернодробна и сърдечна непълнота, а също по този начин утежнява здравето и хубостта на зъбите.

Според редица научни проучвания, глюкозо-фруктозният сироп може да докара до ускорено стареене. Ето за какво, в случай че ви се хапва нещо сладко, или го пригответе вкъщи, или го заменете със пресен плод.

Сол
Солта също е артикул, с чиято консумация би трябвало да се внимава, другояче можем освен да влошим здравето си, само че и да имаме по-уморен тип. Солта кара тялото да задържа непотребни течности и отрови в организма, а те са една от главните аргументи за ранно стареене на кожата.

Преработено месо
Наденици, шунка, бекон и други колбаси…. В тези артикули доминират натрий, консерванти и няма съвсем никакво чисто месо, вследствие на което тези салами предизвикват кожни проблеми, възпалителни процеси в организма.

Всичко това води до прибързано стареене. Важно е да консумирате чисто телешко, пилешко, свинско и агнешко месо. Умереният им банкет ще достави на организма фосфор, витамини от групата В, желязо и натурален колаген, който е доста значим за младостта и еластичността на кожата.

Алкохол
Алкохолът се обработва от черния дроб, който дава отговор за редица метаболитни функционалности, в това число дезинтоксикация, депозиране на гликоген и други.

Редовната консумация на алкохолни питиета натоварва ненужно черния дроб, който се нуждае и от време за възобновяване. В резултат в организма се натрупват повече отрови, а с времето кожата губи своята прохлада и младост.

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР