Избягал в Норвегия бивш командир от руската наемническа групировка Вагнер

...
Избягал в Норвегия бивш командир от руската наемническа групировка Вагнер
Коментари Харесай

26-годишен бивш командир от Вагнер: Съжалявам, че се сражавах в Украйна


Избягал в Норвегия някогашен пълководец от съветската наемническа формация " Вагнер " съобщи пред Ройтерс, че желае да се извини за това, че се е сражавал в Украйна и е нарушил мълчанието си, с цел да бъдат изправени пред правораздаването причинителите на жестокости в спора.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 9182
Андрей Медведев, който прекоси границата сред Русия и Норвегия на 13 януари, сподели, че е бил свидетел на убийства и малтретиране на съветски пандизчии, отведени в Украйна, с цел да се борят на страната на " Вагнер ". Двадесет и шест годишният мъж в този момент желае да получи леговище в Норвегия.

" Мнозина ме считат за непрокопсаник, нарушител, палач ", съобщи Медведев. " Първо, неведнъж и още веднъж желая да се извиня и, макар че не знам по какъв начин това ще бъде признато, желая да кажа, че скърбя ", добави той.

Медведев сподели, че желае да приказва за прекарванията си във войната, с цел да бъдат " осъдени причинителите " за техните закононарушения в Украйна. По неговите думи той се включил към " Вагнер " през юли 2022 година с четиримесечен контракт и през това време станал свидетел по какъв начин двама души, които не желали да се борят, били убити пред преди малко вербувани пандизчии.

Агенция Ройтерс отбелязва, че към този момент не е съумяла да удостовери изказванията на Медведев от самостоятелни източници, написа Българска телеграфна агенция.

Основателят на " Вагнер " Евгений Пригожин, който е непосредствен съдружник на съветския президент Владимир Путин, сподели, че Медведев е бил част от норвежко звено на " Вагнер " и е " малтретирал пандизчии ". Групировката " Вагнер " не е дала отговор незабавно на питане за коментар.

Норвежката полицейска работа, виновна за следствието на военни закононарушения, е почнала да разпитва Медведев за прекарванията му в Украйна. По информация от полицията той е със статут на очевидец.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР