Избирателната активност означава фалит на политическата система. Хората нямат желание

...
Избирателната активност означава фалит на политическата система. Хората нямат желание
Коментари Харесай

Политолог: Възможността третият мандат да роди правителство е нищожна колкото и предните две

Избирателната интензивност значи банкрут на политическата система. Хората нямат предпочитание да вземат участие в тази игра. Българите са разочаровани от Политическа партия, не материализира упованията на хората. Вероятно Борисов ще бъде кандидат-премиер. Ръстът на " Възраждане " се изяснява с другата позиция на спора в Украйна и блян за неутралитет. Възможността третият мандат да роди държавно управление е оскъдна колкото и предните две. Това сподели политологът Слави Василев за " Твоят ден ".

По думите му Костадинов няма да влезе в сделка с другите партии, тъй като вероятността да не се сформира държавно управление е огромна, а по този начин " Възраждане " ще бележи растеж. " Вероятността да се сформира държавно управление с мандат на ГЕРБ е доста дребна. Наследството на Политическа партия е пагубно. Любопитно ми е какво ще създадат с втория мандат, може би незабавно ще го върнат. Вероятно президентът няма да даде третия мандат на Движение за права и свободи ", уточни той.

Според политолога Цветанка Андреева не може да се приказва за победа при ниската изборна интензивност. " Основната опозиционна партия печели изборите, някогашните ръководещи минават в съпротива. Има мощно евроатлантическо наличие. " Възраждане " не можа да получи легитимност да оспори принадлежността ни към западните структури. Може да се сътвори стратегическо болшинство или ситуативна сглобка ", показа тя. И добави, че Костадинов е оспорил ориентацията и идентичността на обществото.

" Трупа се протестен избор в негласуващите, които ще образуват политически гърмеж, само че той няма да отиде при " Възраждане ". Ако Политическа партия ни доведат до нови избори, като се трансфорат в повода да не се сформира ново държавно управление, това ще е политическата им гибел ", предвижда тя.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР