Ивайло Иванов е основател и изпълнителен директор на NewPay -

...
Ивайло Иванов е основател и изпълнителен директор на NewPay -
Коментари Харесай

Ивайло Иванов: Моделът със забавено плащане след покупка работи успешно навсякъде и България няма да е изключение

Ивайло Иванов е създател и изпълнителен шеф на NewPay - компания, която работи по модела BNPL, който предлага на потребителите да заплатят дадена стока след действителното ѝ закупуване. Този модел се постанова все по-устойчиво в редица западни пазари и към този момент се предлага като услуга и от български търговци. Иванов ще бъде един от участниците в събитието Ecommerce and Retail Summit, проведено от " Капитал ".. Как съответно работи BNPL (buy now, pay later; купи в този момент, заплати по-късно - бел. ред.) моделът за консуматори и бизнеси?
На чекаут страницата на онлайн търговеца купувачът избира способ на заплащане NewPay. Той бива препратен на наш екран, където вкарва своите данни, верифицира се с персонален документ и по-късно избира нашия артикул, с който желае да заплати. След това автоматизирано бива върнат на страницата на магазина, където може да продължи извършването на покупки си.

Чрез интеграцията ни с магазина ние разбираме по кое време стоката е изпратена към клиента и незабавно задействаме заплащането към търговеца. От този миг нататък купувачът има обвързване към нас и това е наша грижа и на наш риск. За търговеца договорката към този момент е завършена сега, в който изпрати поръчката.
Как оценявате интереса от страна на бизнеси, откогато сте на пазара?
Търговците, които наблюдават международните трендове, нямаха огромна потребност от увещание - BNPL услугите са цялостен шлагер в света на електронната търговия сега. Постепенно и останалите магазини, с които влязохме в контакт, стартират да се ориентират. Списъкът ни с търговци занапред ще пораства до края на годината, като чакаме някои много огромни и забавни имена.
Как и до каква степен се приема BNPL моделът от потребителите в България?
От наша позиция е към момента рано да се каже, защото занапред стартираме маркетинга на услугата. Но това е способ, който работи извънредно сполучливо на всички места, където е въведен. Не виждаме причина България да е изключение.
Виждате ли риск в модела и по какъв начин очаквате той да се развиване?
Както всяка финансова услуга, по този начин и BNPL моделът би трябвало да балансира напредък и приемливост към риск. Доставчиците, които имат добре изпипани процеси и задоволително проведени риск модели, ще са в позиция да завземат лъвския къс от пазара. Правим всичко допустимо и имаме вяра, че ще сме измежду тях.
На 11 ноември (четвъртък) ще се организира годишната конференция, която обичайно се провежда от " Капитал ". В рамките на събитието български и интернационалните експерти от бранша на онлайн търговията и ритейла ще показват трендове в промишлеността и сполучливи практики от района. Сред тематиките на конференцията ще бъдат още бъдещето на шопинга, измененията в държанието на потребителите, цифровата промяна и сполучливите маркетингови решения. Ecommerce and Retail Summit ще се организира в хибриден формат. Повече за програмата може да видите, а билети за събитието да закупите от. Ивайло Иванов е създател и изпълнителен шеф на NewPay - компания, която работи по модела BNPL, който предлага на потребителите да заплатят дадена стока след действителното ѝ закупуване. Този модел се постанова все по-устойчиво в редица западни пазари и към този момент се предлага като услуга и от български търговци. Иванов ще бъде един от участниците в събитието Ecommerce and Retail Summit, проведено от " Капитал ".. Благодарим ви, че четете Капитал!
Вие употребявате конфиденциален режим на интернет браузъра си. За да прочетете публикацията, би трябвало да влезете в профила си.

Всеки консуматор може да чете до 5 публикации месечно без да има абонамент за Капитал.
Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията
Автор Капитал
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР