ИТН упорито търси нови и нови начини да разтресе управляващата

...
ИТН упорито търси нови и нови начини да разтресе управляващата
Коментари Харесай

ИТН иска оставката на Христо Иванов

ИТН настойчиво търси нови и нови способи да разтресе ръководещата коалиция, в която взе участие. Партията на Слави Трифонов се държи по този начин от борбата за Българска народна банка, която загуби. Преди на мушката й беше единствено Политическа партия. Днес обаче се трансферира върху Демократична България. 

Това стана с декларация на депутата от Има Такъв Народ Иво Атанасов от парламентарната естрада. Той подсети, че при започване на февруари т.г. Народното събрание образува краткотрайна комисия за промени в Конституцията. Тя беше управлявана от съпредседателя на Демократична България Христо Иванов. До този миг обаче, съвсем 3 месеца по-късно, комисията не е заседавала нито един път. По този мотив Атанасов изрази подозрението си, че Христо Иванов фактически желае да си свърши работа. Тъй като Иванов е един от водачите на Демократична България, ясно е, че офанзивата против него в действителност е и офанзива против дясната групировка.

Самата комисия няма опция да свърши работата си, защото депутатите от опозицията отхвърлят да вземат участие в нея. Иванов неотдавна направи вял опит да призове съперниците на ръководещите всички да потърсят метод да работят дружно. От ГЕРБ-СДС посрещнаха апела му враждебно и желаеха първо да получат опрощение за всички офанзиви и обиди, които са получили, откогато не са на власт.

От този несполучлив апел се възползва Иво Атанасов, с цел да уточни язвително, че не може да се рестартира нещо, което не е стартирало. И разгласи, че поради дейностите на Христо Иванов като правосъден министър в кабинета " Борисов 2 “, ръководещите били " сложени в патовата обстановка да се молим на господин Гешев (главният прокурор – бел.а.) да напусне поста си “.

" Имам вътрешно чувство, че човек, който е взел участие в държавното управление на Борисов и не е съумял да направи конституционни промени, който му е казвал " господин шеф “ и му е правел чупки в кръста, не може да извърши функционалностите на комисията “, нападна Атанасов десния политик. Съпартийците му от Има Такъв Народ посрещнаха обидните му реплики с ръкопляскания.

Накрая Атанасов настоя за оставката на Иванов като ръководител на комисията. И добави, че на 3 май, когато се навършват 3 месеца от нейното съставяне, Има Такъв Народ ще изиска закриването й, а функционалностите й да бъдат поети от парламентарната комисия по конституционни и правни въпроси.

Странното беше, че Христо Иванов не се постара изключително, с цел да отбрани себе си и комисията, която оглавява. От трибуната той разяснява, че на идния съвет на ръководещата коалиция във вторник, представителите на Има Такъв Народ ще бъдат свободни да му изискат оставката. " Аз с удоволствие ще я връча ", добави той, предава " Сега ".

Десният политик изясни, че се е опитвал да откри метод да се извърши истинския план на комисията – в нейната работа да се включи и опозицията, с цел да може " да извърши своето предопределение да бъде неутрална платформа за разговор ". Но по този начин и не се доизказа, с цел да изясни за какво този опит се е провалил.

" Нека политическите органи на обединението да решат дали има смисъл от тези опити. Иначе аз, несъмнено, ще бъда доста удовлетворен Има Такъв Народ да закрие конституционната комисия. Всичко хубаво ", приключи изказването си Иванов. Така остави усещането, че и той самият към този момент се е отказал от органа, за който Демократична България преди упорито се бореше.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР