ИТН действат по селския маниер: „Аз съм най-важният на света!”.

...
ИТН действат по селския маниер: „Аз съм най-важният на света!”.
Коментари Харесай

Мира Радева: ИТН действат по селския маниер

" Има Такъв Народ работят по селския фасон: „ Аз съм най-важният на света!”. Смятат, че са водачи на стадото овце посред полето - възприемат ни като стадо, което би трябвало да бъде командвано. Това не е ли тирания на пролетариата? Нали по този начин желаеха да ни оправят години наред, нали по този начин щяхме да стигнем развития социализъм, комунизма!

Това са същият вид хора, с някакъв пролетарски възторг! Наистина обществото би трябвало да брани демокрацията, която сме постигнали. Защо толкоз хора гласоподаваха за Има Такъв Народ? Това е цялото младо потомство, което няма спомен от комунизма, което не схваща какво се случва и е възпитано, за жалост, от тази мутрашка просвета, чалга културата. Оказах се добряк на междинна възраст, като мислех, че въпреки всичко тия хора имат някакъв бизнес опит, демократична просвета. Не, оказа се, че това е мутрашкият метод: в този момент, като те фрасна, ще ти кажа по какъв начин ще станат нещата! ". Това съобщи социологът Мира Радева пред " Марица ".

" Този безпорядък, в който сме попаднали, беше в действителност елементарно прогнозируем. Много години българското общество избираше един победител, тъй че да му е елементарно да направи парламентарно болшинство, да сформира кабинет с лека поддръжка от други партии. Неслучайно Бойко Борисов се задържа толкоз дълго на власт на база на неговата еластичност, примирителност.

Когато хората схванаха, че митът за положителния съветски Дядо Иван към този момент е починал, одобриха тезата на демократичните сили, че би трябвало да вървим към Европейски Съюз. Това беше линията на ОДС, след това изборът на царя като европейски човек. След това, в случай че погледнем 2005-а, 2009 година, партиите някак си успяваха да поддържат статуквото или да посочат нови цели - автомагистрали, резистентност, европейски тип. Сега обаче тази цел към този момент се загуби и несъмнено виновни за това са и партиите на митинга, които взеха решение, че могат да трансфорат в цел на цялото общество „ битката с корупцията, битката с властническия Бойко Борисов”. Това обаче беше заблуда. И укорявам всички тях, в това число президента Радев, че одобриха мечтаното за фактически. Още тогава имаше задоволително индикации, че цялото общество не приема тази теза.

Ето за какво нито Слави Трифонов, нито другите партии на митинга реализираха болшинство. На всичкото от горната страна бяхме неподготвени за слабия политически опит освен на Слави Трифонов, само че и на хората към него. Дори методът, по който беше показан първият кабинет, уточняващата конференция сподели пренебрежение към мнението на хората - не ни желаете, само че ние ще ви се наложим! Това не е народна власт! ", сподели още Радева.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР