Италия стана последната страна, която беше обявена като домакин на

...
Италия стана последната страна, която беше обявена като домакин на
Коментари Харесай

Италия ще бъде съдомакин с България, Румъния и Финландия на Евроволей 2026 за мъже

Италия стана последната страна, която беше оповестена като хазаин на идващото европейско състезание по волейбол за мъже през 2026 година, оповестиха от европейската конфедерация (CEV).

Припомняме ви, че мачове от Евроволей 2026 ще одобри и България , като двете страни към този момент проведоха взаимно шампионати на Стария континент през 2015 и 2023 г, както и международното състезание през 2018 година Европейското състезание по волейбол за мъже след две години ще се организира още в Румъния и Финландия.

От CEV показват, че семейството на Италия е поверено още веднъж след " гръмкия и невиждан триумф на изданието през 2023 година ", когато на Ботуша се организираха полуфиналите, мачът за трето място и огромният край на конкуренцията.

" Решението да поверим на Италианската волейболна федерация провеждането на това влиятелно и огромно събитие е доказателство за нашето продължаващо сполучливо съдействие и в това време за техния хладнокръвен ангажимент за напредъка на нашия спорт, което направи Италианската волейболна федерация водещ фактор в популяризирането и разпространяването на любовта към волейбола по целия свят. С избора на Италия за съорганизатор на Евроволей 2026, ние желаеме да се възползваме от скъпото завещание от изданието през 2023 година и да го изведем на идващото равнище ", съобщи президентът на европейската конфедерация Александър Боричич.



На Евроволей 2026 ще вземат участие общо 24 тима – четирите домакина, осемте най-хубави отбора от Евроволей 2023, а останалите 12 състава ще бъдат избрани след квалификации през 2024 и 2025 година

Италия ще одобри една от групите, както и Финалната четворка, до момента в който България също ще одобри една от групите, четири осминафинала и два четвъртфинала .



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР