Италия ще започне поетапното излизане от изолацията, наложена заради коронавируса

...
Италия ще започне поетапното излизане от изолацията, наложена заради коронавируса
Коментари Харесай

Италия пристъпва към фаза 2, започва да излиза от изолация

Италия ще стартира поетапното излизане от изолацията, наложена поради ковид на 4 май, съобщи организация АНСА. Очаква се през уикенда италианският министър председател Джузепе Конте да разгласи обстоен проект по какъв начин ще се случи това.

Поетапното излизане или по този начин наречената фаза 2 ще стартира на 4 май, само че специалисти от Научния и механически комитет към Италианската гражданска отбрана дават зелена светлина за възобновяване на някои действия още от понеделник. Става въпрос за строителството и някои индустриални и търговски действия, без да се прецизира съответно кои са те.

Във връзка с фаза 2 министерството на превоза на Италия разгласява план на насоки по какъв начин да работи публичният превоз, написа в. " Република ". В документа се предлага на пасажерите да съблюдават напътствията, само че няма да има санкции, а се разчита на възприятието на отговорност на хората. По летищата придвижването на хората би трябвало да бъде проведено еднопосочно, с цел да не се смесват идващите и заминаващите, да няма скупчване в зоните за чекиране, очакване и инспекция за сигурността. В самолетите би трябвало да има разстояние сред пасажерите, същото ще важи и за рейсовете, отвеждащи пасажерите към самолетите. В самолетите и по летищата се предлага носене на маски, а това ще стане наложително, когато по някаква изключителна причина не може да се обезпечи физическа отдалеченост сред хората.

В рейсовете и трамваите няма да може да се купуват билети от водачите, пасажерите ще се качват и слизат от разнообразни порти. За да се избегне препълване на транспортното средство, лидерът ще може да взема решение да пропусне някои спирки.

В метрото на станциите ще би трябвало да се обезпечи еднопосочен поток на качващите се и слизащите пасажери. Ще би трябвало да се вкарат системи, които да управляват дали станциите и влаковете са претъпкани. Ще се управлява и дистанцията сред пасажерите на ескалаторите. В този надзор ще вземат участие и по този начин наречените умни камери за наблюдаване.

И в трамваите, и в рейсовете, и в метрото някои места ще би трябвало да остават наложително празни и те ще бъдат маркирани по подобаващ метод. Насърчава се пазаруването на билети онлайн или посредством мобилни приложения. Между автоматите за билети на самите станции ще бъде обезпечено разстояние.

За влаковете и гарите също се предлага обезпечаване на физическа отдалеченост и еднопосочно придвижване на пасажерите. Във влаковете също ще има свободни места, които няма да се заемат. Билетите за влаковете на дълги дистанции ще се издават поименно, няма да се сервират храна и питиета. Препоръчва се също да се мери температурата на пасажерите по гарите. Насърчава се пазаруването на билети онлайн и посредством мобилни приложения. Между автоматите за билети на самите гари ще бъде обезпечено разстояние.

Обща рекомендация към пасажерите на влаковете и на публичния превоз е да покриват устата и носа си при пътуването и да заобикалят да си пипат лицето.

Италианският институт за обезпечаване при трудови злополуки предлага на работните места, където има повече от един човек в помещение, да се носят маски. Насърчава се продължаването на отдалечената работа, там където това е допустимо, като работодателите би трябвало да подкрепят служащите във връзка с техниката и софтуерите за този отдалечен труд, отбелязва АНСА.

В. " Стампа " написа, че заведенията за хранене и питейните заведения евентуално ще възобновят работа с повече маси на открито и без потребление на климатици. 

" Република " написа, че вредите за италианския туризъм от изолацията поради Ковид-19 са 66 милиарда евро. Изданието разгласява и позиция на Италианския статистически институт, съгласно който жертвите на Ковид-19 в Италия може да са с 10 000 повече от публично обявените.

В. " Стампа " разгласява проучване на миланския университет " Вита-Салуте Сан Рафаеле ", съгласно което най-вече смъртни случаи от Ковид-19 е имало в провинциите Лоди, Бергамо и Пиаченца, които са в Северна Италия. 

/БТА/
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР