Италия ще удвои планираните средства за справяне с негативното влияние,

...
Италия ще удвои планираните средства за справяне с негативното влияние,
Коментари Харесай

Италия готви €7,5 млрд. за справяне с икономическите щети от коронавируса

Италия ще удвои плануваните средства за справяне с отрицателното въздействие, което разпространяването на ковид има върху стопанската система на страната, предава Bloomberg.

Рим заяви, че ще изхарчи €7,5 милиарда Това е трагична ескалация на отговора на държавното управление, който до момента се ограничаваше главно в затваряне на учебни заведения и възбрана за обществени събития.

Икономиката на Италия към този момент бе в риск от криза и преди епидемията. Кризата сковава бизнеса в богатите северни райони на страната, дом на огромни компании, в това число производителя на коли Fiat Chrysler. Епидемията оказва напън и над нежното съдружно държавно управление.

Средствата ще бъдат употребявани за помощ на бизнеса и фамилиите, заяви министър председателят Джузепе Конте. Никой не би трябвало да загуби работата си поради ковид, съобщи и министърът на финансите.

Допълнителните разноски ще доведат до увеличение на недостига над обещаното. Рим ще надвиши контрактуваната с Европейски Съюз граница с €6,35 милиарда, или 0,35 прочие п. от Брутният вътрешен продукт до общо над 2,5% от стопанската система. Италия към този момент води диалози с Брюксел.

Повече елементи за програмата ще бъдат показани през идната седмица, като те разноските ще би трябвало да получат утвърждението на Народното събрание.
 Организацията за икономическо сътрудничество и раз: Коронавирусът носи криза за международната стопанска система
Организацията за икономическо сътрудничество и раз: Коронавирусът носи криза за международната стопанска система

Нужни са координирани дейности в развитите икономики
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР