Италия преживява най-тежката суша за последните 70 години. Миналата седмица,

...
Италия преживява най-тежката суша за последните 70 години. Миналата седмица,
Коментари Харесай

В Италия не е било толкова страшно от 70 години

Италия претърпява най-тежката суша за последните 70 години. Миналата седмица, страната разгласи изключително състояние за регионите наоколо до река По. Най-дългата река в страната служи за напояване на близо една трета от земеделската продукция. 

Горещата вълна в Европа донесе непредвидени температурни върхове. Но и непредвидени находки. Бомба от Втората международна война беше обезвредена в коритото на река По, покрай град Мантуа. Реката е с рекордно ниско равнище, поради горещото време.

" Бомбата е открита от риболовци на брега на река По. Заради сушата, водите на реката са спаднали фрапантно ", съобщи полковник Марко Наси, пълководец на 10-и инженерен полк, цитира Нова.

Според военните, устройството е създадено в Съединените щати. В него има 240 кг експлозив. Задачата по обезвреждането не е по никакъв начин лесна. " Операцията се организира на два стадия. Първо - сапьорите отстраниха предпазителя на бомбата, с цел да я създадат безвредна за превозване до кариера на 45 километра от тук. Там тя беше детонирана ”, показва полковник Наси.  

Заради специфичната интервенция, въздушното пространство в региона беше затворено, спряно беше придвижването на железницата, колите и плавателните съдове. Евакуирани бяха близо 3000 души. 

„ В началото някои от тях споделиха, че няма да вървят на никое място. Но в следствие успяхме да ги убедим. Най-важното беше да евакуираме всички, тъй като даже и единствено един човек да остане в града, интервенцията щеше да бъде прекъсната. И това да докара до закъснение за всички ", твърди Франческо Апорти, кмет на Борго Вирджилио.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР