Италия получава около 2,5 милиарда евро за инфраструктура между 2014

...
Италия получава около 2,5 милиарда евро за инфраструктура между 2014
Коментари Харесай

ЕК отговори на Салвини: Всъщност ви даваме 2,5 млрд. евро за пътищата на Италия

Италия получава към 2,5 милиарда евро за инфраструктура сред 2014 и 2020 година Това съобщи представителят на Европейска комисия Кристиан Шпар в отговор на изявлението на италианския вицепремиер Матео Салвини, който подлага на критика разпоредбите, ограничаващи бюджетните разноски, и ги свърза с сигурността на инфраструктурата.

Салвини съобщи през вчерашния ден, че финансовата политика на Европейски Съюз е отговорна за рухването на моста на автомагистрала А10 край Генуа, при което починаха 39 души.

Шпар сподели, че " е пристигнало времето някои неща да се изяснят ", като уточни, че според бюджетния проект на Европейски Съюз за интервала 2014-2020 година Италия ще получи към 2,5 милиарда евро особено за " вложения в мрежи и инфраструктура, в това число пътища ". Той добави, че през април т.г. Европейски Съюз също по този начин е одобрил според своите правила за държавна помощ " капиталов проект за италианските автомагистрали, който ще разреши да бъдат вложени към 8,5 милиарда евро, в това число и в региона на Генуа ".

" Всъщност Европейски Съюз предизвиква вложенията в инфраструктурата в Италия ", акцентира представителят на Европейски Съюз.

Италия е обект на рецензии в еврозоната за бюджетни преразходи и е призовавана да вкара ред в тази сфера, отбелязва АП.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР