Италия, една от най-интересните за посещение държави в Европа, разполага

...
Италия, една от най-интересните за посещение държави в Европа, разполага
Коментари Харесай

Рока Скалиджери - пазителят на езерото Гарда

Италия, една от най-интересните за посещаване страни в Европа, разполага както с голям брой архитектурни забележителности, по този начин и с прелестни пейзажи, очарователни краймосрки курорти, изискана кухня и като цяло има какво да предложи на всеки. Наред със световноизвестни антични градове като Рим, Венеция, Милано, Флоренция или Торино, тя предлага на своите посетители и голям брой по-малко известни, само че не по-малко забележителни туристически дестинации.

Пример за това е град Сирмионе, ситуиран в район Ломбардия, в северната част на страната. Той е най-известен със своя палат, прочут под името Рока Скалиджери (Scaligero Castle) или Скалигер, който от епохи приковава погледите на всички гости на града.

Мястото на замъка Рока Скалиджери е особено определено. Разположен е на брега на едно от най-известните със своята хубост езера- Езерото Гарда, част от Италианската езерна област. Това приказно езеро е известно на богаташите още от римско време.

 Замък Рока Скалиджери

По крайбрежията му са издигнати голям брой първокласни вили и паркове, в които са живели херцозите на Ломбардия. По същия метод както замъка Беладжо изпъква на фона на езерото Комо, по този начин и тук Рока Скалиджери служи като величествена украса на Гарда. Още по времето на Големите обиколки от 17 и 18 в. той се трансформира в същинска атракция.

Замъкът Рока Скалиджери е издигнат през 13 в. по времето на ръководещата Верона фамилия- Скалиджери. Тъй като Верона се намира единствено на 3 км. тук князете от това семейство незабавно харесват проблясващата вода на езерото Гарда и незабравимите планински пейзажи в близост, които трансформират Сирмионе в идеално място за летен отдих.

Всички вили тук са в действителност невероятно изискани и малко на брой могат да си показват толкоз доста хубост, струпана на толкоз малко място. Замъкът обаче не е просто изтънчен. Със своите големи мащаби, той е възвишен.

 Рока Скалиджери, Италия

Заобиколен съвсем напълно от сините води на езерото Гарда, неговите многочислени кули и бойни укрепления му придават тип на страж на езерото. Обикновено разходките до него стартират от площад Бра, който се намира в сърцето на града. Минавайки около прелестни средновековни постройки и зашеметителни остатъци от римско време, единствено след към 5 мин. ще се сблъскате с грандиозния палат, който е същински шедьовър на готическата архитектура.

Замъкът е издигнат през интервала 1345-1375 година за резиденция на херцозите Скалиджери. През годините е изпълнявал разнообразни функционалности, а през днешния ден в него се обитава Музея на изобразителното изкуство, в който можете да разгледате платната на художници като Тинторето, Веронезе, Каналето и още доста други, прочули се по целия свят със забележителния си гений.

Замъкът е построен с червени тухли, с кавито е изработен и моста към него. Особено грациозен свършек му придават белите кантове от бял мрамор, които са присъщи за архитектурата по времето на Скалиджери. Самият мост е построен за в случай че има нахлуване над замъка херцозите да могат да избягат по него.

Замъкът е церлогодишно посещавана атракция, само че имайте поради, че през летните месеци тълпите от туристи могат да са прекомерно изнервящи, а през есента меките багри на близките гори трансформират Сирмионе в един в действителност паметен град.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР