Италия блокирана от стачка. Основните градове са като парализирани. Националното

...
Италия блокирана от стачка. Основните градове са като парализирани. Националното
Коментари Харесай

Италия блокирана от стачка

Италия блокирана от стачка. Основните градове са като парализирани. Националното неодобрение провокира нарушавания в активността на публичния превоз в на-големите градове – Рим, Милано, Неапол. Засегнати са и други италиански градове.

Трудовият митинг е проведен от синдиката USB. Очаква се той да засегне още повече градските рейсове, метрото и трамваите.

Стачката е оповестена за период от 24 часа.

Движението на публичния превоз се чака да бъде нарушавано от време на време, предизвестяват управляващите.

В Рим, Неапол, Венеция, Торино, Бари и други италиански градове са планувани митинги на недоволните. Те упорстват за повишение на трудовите им хонорари, както и за по-добри условия на труд.

Едно от настояванията им е посредством трудовото законодателство в Италия да бъде открита минимална почасова ставка в размер на най-малко 10 евро.

За на следващия ден е планувана стачка на таксиметровите водачи в цяла Италия.

В същото време инфлацията в страната спада. През септември стига до най-ниското си ниво от над година и половина в сходство с упованията.

Това се показва в предварителните данни на Националния статистически институт  “Истат ”цитирани от ДПА.

Потребителските цени са намалели до 5,3 на 100

Това е най-ниското ниво на инфлацията от януари 2022 година, когато цените са се повишили с 4,8 на 100.

Забавянето се дължи в най-голяма степен на спада на цените на нерегулираните енергийни артикули, модифицираните храни и трайни артикули, съгласно данните.

На месечна основа потребителските цени са нарастнали с 0,2 на 100 през септември по отношение на предстоящ напредък от 0,1 на 100.

Основната инфлация, която изключва силата и пресните храни, се е забавила до 4,6 на 100 по отношение на 4,8 на 100 през предходния месец.

Инфлацията, основана на хармонизирания показател на потребителските цени, е била 5,7 на 100 през септември, което е нарастване по отношение на 5,5 на 100 през предходния месец.

Хармонизираният показател е отчел нарастване от 1,7 на 100 на месечна основа.

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР