Италианците избират парламент на 4 март, те ще гласуват за

...
Италианците избират парламент на 4 март, те ще гласуват за
Коментари Харесай

Италия пред избори: по пътя към политическия пат

Италианците избират парламент на 4 март, те ще гласоподават за популистките партии, само че нито една от тях няма да има болшинство, с цел да образува държавно управление. Накъде отива Италия?
Популистите – и леви, и десни – са на прага на съкрушителна победа на парламентарните избори в Италия, сочат допитванията до публичното мнение. Най-много гласове – към 30% – ще получи придвижването „ Пет звезди “, което употребява леви лозунги. Преди 9 години то беше учредено от комика и блогър Бепе Грило, а на изборите се води от 31-годишния Луиджи ди Майо, който е претендент за министър председател и няма висше обучение.
Италия: партийният ландшафт преди изборите
„ Пет звезди “ се нарежда като придвижване, борещо се против елита. Неговите водачи дават обещание обществени придобивки, скептично се отнасят към Европейски Съюз и подлагат на критика настаняването на бежанци и мигранти в Италия.
„ Смятам, че нашата политическа мощ ще стане най-силната и ще сформира държавно управление “, съобщи пред Дъждовни води Луиджи ди Майо, демонстрирайки убеденост в своите сили. „ Европейските страни схващат, че същинската опасност идва от Марин льо Пен и „ Алтернатива за Германия “. Ние не сме такива, намираме се в левия политически фланг, сражаваме се със Салвини и неговата „ Северна лига “, прецизира той. Кандидатът на „ Пет звезди “ за министър председател дефинира популистите от „ Северната лига “ и техния водач Матео Салвини, прочут със своите внезапни изказвания по отношение на мигрантите, като основни съперници на тези избори. Салвини с лозунга си „ Италия на първо място “ подписа съюз с консерваторите от „ Форца Италия “ на Силвио Берлускони и с национал-консервативната партия „ Италиански братя “.
Очаква се, че този блок от десни популисти и национал-консерватори ще се трансформира в най-силната парламентарна група в новия парламент. Социолозите му дават 38% от гласовете. Третият и, както наподобява, най-многоброен лагер /22%/ е на социалдемократите, които влизат в актуалната ръководеща коалиция.
Водещите партии срещу новата коалиция
Всичките три водещи политически сили: „ Пет звезди “, обединението на консерваторите и десните популисти, социалдемократите изключват основаването на съдружно държавно управление. По тази причина най-голямата мистерия за италианските гласоподаватели остава това, по какъв метод ще се образува новият кабинет. Според специалиста по Италия Лутц Клинкхамер извънредно комплицираното изборно право в тази ситуация не е асистент.
„ По всяка възможност, тези три политически сили ще се блокират взаимно една друга в Народното събрание. Това може да докара до това, че на власт да остане служебно държавно управление, което да се опита доста бързо да прокара през Народното събрание нов изборен закон и по-късно да насрочи нови избори “, съобщи в изявление за Дъждовни води Клинкхамер, който е заместник-директор на Германския исторически институт в Рим.
Председателят на Еврокомисията Жан-Клод Юнкер предизвести, че би трябвало да се готвим за „ най-лошия сюжет “ в Италия, т.е. за парламент, който ще бъде некадърен да взима решения. Коментарите на Юнкер краткотрайно покачиха цената на рефинансирането на гигантския италиански държавен дълг.
Пазарите нервничат, а системата е нестабилна, защото италианската стопанска система пораства постепенно, а банковият бранш е уязвим за рецесии. Но за това, по какъв начин да се понижи държавния дълг, който е достигнал 130% от Брутният вътрешен продукт, по време на тази акция не се приказва. „ Всички дават обещание, само че нямат рецептата “, установи в изявление за Дъждовни води професорът по стопанска система от Сиена Руджеро Бертели.
Завръщането на Берлускони
За някогашния италиански министър председател, 81-годишния Силвио Берлускони тези избори могат да станат триумфално завръщане. Той повече не може да заема политически постове, тъй като беше наказан за данъчни измами. Въпреки това Берлускони управлява консервативната коалиция, която се оглавява от неговата „ Форца Италия “.
Всички кавги са останали в предишното – така наречен „ бунга-бунга “ празненства, делото „ Руби “ или съмнителния бизнес с някогашни диктатори – не нанесоха съществени вреди върху имиджа на медийния магнат и милиардер, съобщи БГНЕС.
„ Част от държавното управление и някои институции, облечени с власт, ме нападнаха с мръсни и лъжливи оскърбления. Но хората схващат, че приказките за „ бунга-бунга “ и така нататък бяха неистини, основани от заинтригуваните лица за отстраняването на политически съперник “, акцентира Берлускони в едно от своите неотдавнашни изявленията.
Тази роля на жертва, която е избрал за себе си постоянно усмихнатият милиардер, се приема благосклонно от гласоподавателите. Партията „ Форца Италия “, съгласно допитванията, ще завоюва 16% от гласовете, оставайки авторитетна мощ в лагера на десните. Берлускони нито се бои от контакти с десните популисти, нито с национал-консерваторите.
Той твърдо има вяра, че посеченият от него министър председател ще оглави идващото държавно управление. При това Берлускони дава обещание на гласоподавателите понижаване на налозите и решение на казуса със заетостта за безработните младежи. Откъде ще се вземат тези пари, някогашният министър председател не приказва.
Проблемите на Италия няма да изчезнат след изборите
Кметът на Палермо Леолука Орландо много скептично се отнася към евентуалния триумф както на левите, по този начин и на десните популисти на идните избори. В бедния италиански юг изборите да предрешени, счита той. Неговата партия, ляволибералната „ Италия на полезностите “, има скромни шансове за триумф, признава кметът. „ Мисля, че всички популисти са изложени на риск, който бих нарекъл „ мафия “. Популистите не са осведомени с ръководството и на тях може да се повлияе отрицателно “, отбелязва Орландо, който през целия си живот се е борил с мафията. Той не твърди, че Силвио Берлускони е мафиот, само че показва, че политическият климат се трансформира. „ Само споделям, че културата Берлускони е точно това, от което се нуждае мафията “, прибавя Орландо.
Италия няма да потъне в безпорядък или да рухне стопански незабавно след изборите за парламент, тя ще остане третата стопанска система на еврозоната. „ И това надали ще се промени след изборите. Проблемите, които излизат на повърхността, носят средно- и дълготраен темперамент. Става дума за вложения, за това, че новото потомство няма вероятност в родината си и затова доста млади италианци, изключително по-добре образованите отпътува за чужбина “, заключи Лутц Клинкхамер от Германския исторически институт в Рим.
Автор: Бернд Ригерт, Източник: Дойче веле


Етикети:
Предишна Случайна вест ОЩЕ ОТ Анализи и мнения  " Огнено кълбо " и ракета с нуклеарен мотор - кои са новите оръжия на Путин  Какво ще коства Brexit на жителите, най-добре знаят те Какво ще коства Brexit на жителите, най-добре знаят те  Как 400 кг кокаин се оказаха в съветското посолство в Аржентина? Как 400 кг кокаин се оказаха в съветското посолство в Аржентина?  Макрон готви противоречива промяна в държавните железници Макрон готви противоречива промяна в държавните железници  Съединени американски щати изпращат обръщение на Русия, демонстрирайки мощ в Черно море Съединени американски щати изпращат обръщение на Русия, демонстрирайки мощ в Черно море Интервю Още Кметът на Банско: Кауза при еколозите за парк " Пирин " ли? Тъпа непримиримост!
Георги Икономов е роден през 1968 година в Банско. Завършил е &b...
Смолян и още 9 града откриват хранителна банка за небогати Оцелял в Сирия съветски наемник: Съществуваме, с цел да може да отхвърлят Теодор Ушев: Изкуството би трябвало да има резултата на граната " Молотов " Миналото на Путин - ужасното детство ли го е трансформирало в нечовечен коментара 0 Коментара Кафене добави коментар добави коментар Име: Всички Мъж Жена Защита: Избери типаж  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar Избери страст  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar Стари аватари  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar Вашият коментар Затвори Коментирай
Екипът на actualno.com ви благодари, че употребявате кирилица за вашите мнения. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и персонални нападки, или обиди на расова, полова, етническа или верска основа, той ще бъде заличен от модератора на уеб страницата.
Най-стари Най-нови Най- Най- НАЙ-СПОДЕЛЯНИ  missing image Снимка на Путин опорочи празника на Шипк...
На площадката под паметника Шипка, където ще се организира формалната гала по отбелязването на Освобождението на България са поставе...
Хеттрик на Бербатов бе определен за номер 1 в... Гугъл разгласи 3 март за празник на дамата (... " Зелените " желаят оставката на шефа на БАБХ... Опит за интернет машинация с името на българс... НАЙ-ЧЕТЕНИ  missing image Дневен хороскоп за 3 март
Овен Тази събота сигурно ще сте прави. Въпросът е, че това няма да ви направи изключително щастливи. Изборът е ваш, само че направете по този начин...
Новините: Най-важното за деня, 2 март Седмична прогноза за времето за 5-11 март Прогноза за времето - 3 март (събота) Лавров: България може да възобнови строите... НАЙ-КОМЕНТИРАНИ  missing image Румен Радев: Шипка е капитал от историче...
" Събрали сме се на този всеизвестен връх да се преклоним пред героите на българската независимост и да почетем нашето общо минало. Под снега на...
Подписан е Санстефанският кротичък контракт Руският патриарх: Моля се духовната връзка... Патриарх Неофит: Залогът на свободата е да... Стотици изкачват историческа Шипка в деня...  www.expert.bg  Любопитни, само че малко известни обстоятелства за 3 март Любопитни, само че малко известни обстоятелства за 3...  Швейцария има най-старите нуклеарни мощности в света Швейцария има най-старите нуклеарни мощ...  Пеевски би трябвало да е обект на следствие от новия антикорупционен орган Пеевски би трябвало да е обект на следствие...  АПИ моли водачите да карат деликатно през почивните дни АПИ моли водачите да карат деликатно п...  www.iwoman.bg  Дневен хороскоп за 3 март Дневен хороскоп за 3 март  Ето за какво яйцата експлодират в микровълнова печка Ето за какво яйцата експлодират в микровълно...  10 неща, които положителният мъж в никакъв случай НЕ би правил 10 неща, които положителният мъж в никакъв случай НЕ би...  5 аргументи за какво самостоятелните дами са най-хубавите сътрудници 5 аргументи за какво самостоятелните дами са най-...  http://www.sportlive.bg  Томаш: Дълго проучвах Роси и бях разгадал Левски Томаш: Дълго проучвах Роси и бях разгада...  Райола пробутва Балотели на италиански гранд Райола пробутва Балотели на италиански година..  Без помен от Левски против Септември в дербито на Без помен от Левски против Септември в де...  Юрген Клоп желае нов контракт за една от звездите си в офанзива Юрген Клоп желае нов контракт за една от з... Интервю Още Кметът на Банско: Кауза при еколозите за парк " Пирин " ли? Тъпа непримиримост!
Георги Икономов е роден през 1968 година в Банско. Завършил е &b...
Смолян и още 9 града откриват хранителна банка за небогати Оцелял в Сирия съветски наемник: Съществуваме, с цел да може да отхвърлят Теодор Ушев: Изкуството би трябвало да има резултата на граната " Молотов " Миналото на Путин - ужасното детство ли го е трансформирало в нечовечен Нови Най-четени Най-коментирани Италия пред избори: по пътя към политическия пат... 17 0 Юнкер: Европейски Съюз желае да избегне усилването на ролята на Съединени американски щати и Русия на Балка... 75 0 " Газпром " стартира процедура по анулиране на договорите с " Нафтогаз "... 104 2 Полицейски инспекции поради изявления за съветския патриарх във Фейсбук... 147 0
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР