Италианското студио Lazzarini разкри концепцията си Air Yacht, която представлява

...
Италианското студио Lazzarini разкри концепцията си Air Yacht, която представлява
Коментари Харесай

Италианците изобретиха летяща 80-метрова суперяхта

Италианското студио Lazzarini разкри концепцията си Air Yacht, която съставлява летяща суперяхта. Плавателният съд съществува единствено на рендери и е фокусиран най-вече върху туристически компании. Благодарение на два компресирани балона с хелий, Air Yacht може да остане във въздуха повече от 48 часа и по-късно да кацне на вода. Яхтата има 10 независими каюти, 360-градусов панорамен апартамент и хеликоптерна площадка на борда.
`Италианците

Външно Air Yacht прилича великански катамаран с два дирижабъла, закачени към централна част, която е необятна 10 метра и дълга 80 метра. Основната палуба разполага с 360-градусов основен апартамент, хеликоптерна площадка и осемметров басейн, до момента в който каютите за посетители с общ салон са ситуирани в балоните. И двата са направени от въглеродни нишки и съдържат 200 000 кубически метра компресиран хелий в специфични резервоари.
`Италианците

Lazzarini си показва суперяхтата с осем коаксиални електрически витла, захранвани от ултралеки акумулатори и слънчеви панели върху върховете на балоните. Във въздуха Air Yacht може да се движи със скорост от 111 километра в час за повече от 48 часа, само че на вода оптималната скорост е лимитирана до девет километра в час. Специална баластна система и надуваемата основа оказват помощ на " катамарана " да не се трансформира в подводница.
`Италианците

Проектът е ориентиран главно към туристически компании, а не към частни лица. Тоест на доктрина Air Yacht може да работи като хотел, като, да речем, Project Sama, само че още по-луксозен и необикновен. В същото време портфолиото на Lazzarini включва катамаран Pagurus, който с помощта на шнека може да се движи и на сушата. И в случай че го комбинирате с Air Yacht, получавате футуристичен транспортен съд, който може да се движи по вода, земя и въздух.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР