Италианското правителство затегна ограничителните мерки, за да предотврати разпространението на

...
Италианското правителство затегна ограничителните мерки, за да предотврати разпространението на
Коментари Харесай

Заповед: Край на частните партита, баровете ще затварят в полунощ

Италианското държавно управление стегна ограничаващите ограничения, с цел да предотврати разпространяването на новия ковид, като забрани частните празненства и понижи работното време на питейните заведения и заведенията за хранене.

Заведенията за хранене и пиянство ще затварят в среднощ и се не разрешава скупчването на хора пред тях след 21 ч. Новите ограничения ще влязат в действие през днешния ден и ще се ползват за един месец, заяви Новини.бг. Премиерът Джузепе Конте подписа указа с новите ограничения - 20-страничен документ, който бе оповестен часове по-късно. Ограничава се до 30 души броят на присъстващите на церемонии като сватби, кръщенета и погребения, предлага се носенето на маска даже у дома и при визити на другари и родственици.

При домашни празненства мощно се предлага да участват не повече от 6 външни индивида, с изключение на членовете на фамилията. Забраняват се учебните екскурзии и аматьорските групови спортове като футбола. Говорейки пред кореспонденти в столицата Рим, италианският министър председател изрази вярата на държавното управление, че тези ограничавания ще бъдат задоволителни разпространяването на ковид още веднъж да бъде сложено под надзор.

" Искаме да избегнем цялостна карантина ", акцентира Конте. Италианското министерство на опазването на здравето понижи от 14 на 10 дни периода, в който хората би трябвало да стоят под карантина поради ковид. Това стана по съвета на здравните специалисти на държавното управление. Броят на новозаразените в Италия набъбна внезапно след 1 октомври. Дотогава междинният брой бе под 2000 случая на денонощие, а през последното денонощие доближи 5901 - най-високия след края на март и непосредствен до поставения тогава връх.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР