Италианското правителство настоя силно на европейско ниво за максимален таван

...
Италианското правителство настоя силно на европейско ниво за максимален таван
Коментари Харесай

Италия иска таван на цените на руския газ в ЕС frognews.bg

" Италианското държавно управление настоя мощно на европейско равнище за оптимален таван на цената на съветския газ, който внасяме ", сподели Драги на конференция в италианския град Римини.

Драги упрекна Русия, че употребява доставките на газ като оръжие против Украйна и нейните европейски съдружници след началото на инвацията преди половин година - обвиняване, което Москва отхвърля. 

Според него някои от страните в блока се опълчват, тъй като се опасяват, че Кремъл може да врътне кранчето и да прекъсне доставките. 

Драги сподели, че въпросът ще бъде разискван на идната среща на водачите на Европейски Съюз и също по този начин прикани да се подхващат стъпки за обособяване на цената на газа от цената на електрическата енергия. Следващата среща на върха на водачите на Европейски Съюз е планувана за октомври.

Драги сподели, че Италия ще бъде освободена от вноса на газ от Русия до есента на 2024 година, в случай че две планувани съоръжения за регазификация влязат в употреба, както е планувано до тогава.

През последните няколко месеца Италия към този момент понижи на половина зависимостта си от съветския газ, който представляваше 40% от вноса предходната година.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР