Италианският оперен певец Андреа Бочели съди авиокомпания за луксозни чартърни

...
Италианският оперен певец Андреа Бочели съди авиокомпания за луксозни чартърни
Коментари Харесай

Андреа Бочели съди авиокомпания заради стар самолет

Италианският оперен артист Андреа Бочели съди самолетна компания за първокласни чартърни полети, защото му е предоставила по-стар и по-шумен аероплан от контрактуваното за интервала на турнето на изпълнителя в Съединени американски щати предходната година, съобщи Асошиейтед прес.

Бочели, на 64 години, е завел делото през септември в съд в Ню Хемпшър, съобщи Българска телеграфна агенция. В желае си той твърди, че компанията " Private Jet Services of Seabrook " е нарушила изискванията на контракта посред им, защото екипажът на един от полетите предизвестил изпълнителя и антуража му да чакат проблеми преди приземяване по време на полет от Калифорния до Кливланд.

В желае си тенорът упорства за обезщетение за сумата от 569 800 щатски $, която платил за 15 полета, за сумата, която похарчил за различни полети, за адвокатски услуги и за породени вреди. Представител на самолетната компания не е коментирал.

В желае се показва, че съгласно контракта на Бочели с компанията, за турнето му в Съединени американски щати през ноември и декември предходната година той желал да наеме аероплан от допустима марка и година на произвеждане, в най-хубавия случай " не по-стар от четири години " и при особено изброени услуги на борда.

Адвокатът на италианския тенор показва в правосъдните документи, че Бочели се опасява да лети и че е сензитивен към покачвания звук при по-стари самолети, който предизвика тревога у изпълнителя. Всеки път, когато Бочели наема аероплан, командирът на полета е инструктиран да не оповестява какво е времето и да не загатва турбуленция, с цел да не се тревожи артистът, написа в правосъдните документи.

В тях се показва още, че самолетната компания се е заела да даде за късите полети в Съединени американски щати аероплан Фалкон 2000LX, само че за полета от Санта Ана, Калифорния до Кливланд, компанията е предоставила Фалкон 2000, създаден през 1996 година Стюардесата съобщила по време на полета, че се чака твърдо кацане. Всичко това предизвикало на Бочели " тревога и боязън за сигурността му по време на последните двадесет минути от полета ", се споделя в желае.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР